Foto: Vitomir Štuban

13.rujna 2005.godine- a nakon ┼íto je mraclinska nogometna delegacija koju je predvodio predsjednik Mladen Galekovi─ç posjetila Zdravka Mami─ça u plavim maksimirskim salonima ÔÇô Nogometni klub Dinamo, prvak i turopoljskoj ve─çini omiljeni hrvatski klub, odigravanjem prijateljske utakmice protiv Mraclina otvorio je igrali┼íte Nova Graba.

Bio je to praznik nogometa pred vi┼íe od tisu─çu gledatelja , ┼íto govori da je rije─Ź o najposje─çenijoj priredbi u Mraclinu. Prvak je do─Źekan i ispra─çen u sjajnoj atmosferi i sa jo┼í boljim ‘tre─çim poluvremenom’ koje se odigralo na katu tvrtke PPS Galekovi─ç, uz tambura┼íe, vrhunska vina i bogati ┼ívedski stol.

Dinamo je u Grabu stigao u vrlo jakom sastavu, a Josip Ku┼że je od aktivnosti u Mraclinu oslobodio tek Bo┼ínjaka, Eduarda i Modri─ça. U pratnji omiljenog plavog trenera Josipa Ku┼żea bile su i dvije plave legende iz 1982. godine ÔÇô ┼íportski direktor Zvjezdan Cvetkovi─ç i trener mla─Ĺih selekcija D┼żemal Mustedanagi─ç. U prvom poluvremenu doma─çin je pru┼żio sjajan otpor hrvatskom prvaku, ─Źak je golom Bojana Jeli─ça smanjio na 1:2, da bi u nastavku trener Damir Cvetko dao priliku svima, pa je kona─Źnih 1:6 prihvatljivo postignu─çe mraclinskih nogometa┼ía. I ono ┼íto je tako─Ĺer bilo iznimno va┼żno ÔÇô ostvarena je izvanredna financijska dobit. Utakmicu je sudila u tom trenutku ponajbolja velikogori─Źka trojka ÔÇô Jurica Mihalj, Zlatko Petrac i Drago Kos.