─îak i u ovo doba koje nas navikava na neo─Źekivane odlaske, jutro┼ínja vijest o smrti Davora ┼átubana ┼áorea potresla je Turopolje, ali prije svega, njegov Mraclin. U Turopoljskom leksikonu, kapitalnom izdanju na ─Źijem je stvaranju sura─Ĺivao protekle tri godine – i ─Źiji izlazak iz tiskare na ┼żalost ne─çe do─Źekati – zabilje┼żen je u prvome redu kao sportski djelatnik:

“Osnovnu ┼íkolu poha─Ĺao u Mraclinu i Vukovini, a Klasi─Źnu gimnaziju u Zagrebu, gdje je 1989. diplomirao na Fakultetu politi─Źkih nauka. Do 1996. radio je u privatnoj tapetarskoj radionici u Zagrebu, a potom se zaposlio kao glavni tajnik Zajednice ┼íportskih udruga grada Velike Gorice, u osnutku koje je i sudjelovao. Na tom mjestu vi┼íe od dva desetlje─ça sudjeluje u mnogobrojnim sportskim aktivnostima u Turopolju te zavi─Źajno podru─Źje predstavlja u radu drugih sportskih udruga: po─Źetkom 2000-ih bio je ─Źlan Ureda za lokalni ┼íport Hrvatskoga olimpijskog odbora, a od 1997. ─Źlan je Izvr┼ínoga odbora Zajednice ┼íportskih udruga i saveza Zagreba─Źke ┼żupanije. Igrao je nogomet u svim uzrasnim kategorijamaNK Mraclin, a kao ─Źlan seniorske mom─Źadi dvaput je osvojio op─çinsku ligu. Nakon zavr┼íetka igra─Źke karijere, dugogodi┼ínji je ─Źlan uprave i vodstva kluba, trener mla─Ĺih uzrasta, a 2003ÔÇô05. bio je i predsjednik kluba. Sudionik je Domovinskoga rata. Od po─Ź. 1990-ih bavio se i novinarstvom, bio je dopisnik Sportskih novosti, urednik sportske rubrike u Glasniku Turopolja, pokreta─Ź mjese─Źnika Tursport, koji je postao prilog Glasnika Turopolja. God. 2019. pokrenuo je sportski ─Źasopis Retrovizor. Osobito se istaknuo publicisti─Źkim radom, obra─Ĺuju─çi teme iz povijesti turopoljskoga sporta. Prvu knjigu ‘Legende turopoljskog nogometa’ objavio je 2000, u suradnji sa Stjepanom Cvetkom 2002. objavio je ‘Mraclina─Źki nogometni memento’, a 2017. bio je glavni urednik monografije Zajednice ┼íportskih udruga grada Velike Gorice, ‘Velikogori─Źki ┼íport 1996.ÔÇô2016.’, u kojoj su opse┼żno prikazana sportska postignu─ça turopoljskih sporta┼ía. God. 2020. objavio je naslove ‘Leksikon velikogori─Źkog sporta’ i ‘Ko┼íarka┼íki klub Gorica ÔÇô 50 godina od osnutka'”.

Plodan publicisti─Źki nerv, ali i autenti─Źan literarni dar, vodili su ga i izvan sportskih tema. Na na┼íem portalu uvijek smo s nestrpljenjem ─Źekali njegove nostalgi─Źarske kolumne, koji put se ispod glasa ljutili ┼íto nas pu┼íta ─Źekati, ali znaju─çi da ima sasvim svoju glavu mirili smo se s tim, uostalom kao i svi koji su imali prilike iskusiti ono kona─Źno zadovoljstvo suradnje sa ┼áoreom. Ako ka┼żemo da je odlazak preran, mislimo pri tome i na sve ono ┼íto je jo┼í mogao dati svojoj obitelji, rodnome Mraclinu, ali ne smijemo zaboraviti izuzetno plodan du┼żnosni─Źki i novinarski rad kojim je obilje┼żio turopoljski sport posljednjih ─Źetvrt stolje─ça. Ne treba se zavaravati time da ─çe ga biti mogu─çe zamijeniti ili nadoknaditi; ostaje nam nada da ─çe u sje─çanju na Davora ┼átubana ┼áorea i dalje ┼żivjeti prostori koje je taj osebujni lik stvarao za sve nas. Po─Źivao u miru Bo┼żjem.