Foto https://www.vgdanas.hr

Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb dodijelila je plakete Zlatna kuna za najbolje poslovne rezultate u 2018. godini, javlja portal VG Danas.

S područja Zagrebačke županije plaketu su primili Klimaoprema iz Samobora – u konkurenciji velikih trgovačkih društava, DIR-Drvna industrija Rubinić iz Jastrebarskoga – u konkurenciji srednjih trgovačkih društava i Kova iz Velike Gorice – u konkurenciji malih trgovačkih društava.

Kriteriji za dodjelu plakete su pokazatelji likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, povećanje zaposlenosti, poslovni prihodi, snaga poduzeća, materijalna i nematerijalna imovina…

U ime Županije svečanosti dodjele plaketa prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak.

„Naši poduzetnici su naša snaga. Zahvaljujući njihovim rezultatima u mogućnosti smo graditi škole, ceste… i općenito podizati kvalitetu života svih stanovnika županije. I mi, kao regionalna uprava, pokušavamo našim poduzetnicima stvoriti prilike kroz javne investicije, koje se nerijetko sufinanciraju europskim sredstvima“, rekla je zamjenica Žužak, dodavši da za strateške odluke treba i vremena i novca da bi se pokazalo jesu li one prave.

„Danas, gotovo nakon dva desetljeća, pokazalo se da je naša odluka o razvijanju i opremanju gospodarskih zona bila pun pogodak“, rekla je zamjenica Žužak.

Plakata Zlatna kuna dodijeljena je najboljim poduzetnicama s područja Županije i Grada Zagreba.

Izvor: VG Danas