U Mraclinu se 29.svibnja u 17.00 sati održala združena vježba vatrogasaca donjeg Turopolja. Vježba se održala u proizvodnom pogonu tvrtke KOVA d.o.o, a sudjelovala su sva dobrovoljna vatrogasna društva iz donjeg Turopolja, i to redom : DVD Buševec, Vukovina, Turopolje, Rakitovec, Čička Poljana, Kuće, Okuje, Staro Čiče i Mraclin.

Vježbom je prikazano koordinirano djelovanje i efikasnost standardnih operativih postupaka u uvjetima vatrogasne intervencije. Vježba je temeljena na scenariju u kojem je osnovna pretpostavka samozapaljenje pilanskih otpadaka – biomase u kontejneru, proširenje požara na prostor stolarije, susjednih objekata i okolni otvoreni prostor.

U vježbi je sudjelovalo 60-ak vatrogasaca sa 10 vozila, a vježba je nakon analize ocjenjena uspješnom. Ovim putem DVD Mraclin se zahvaljuje svim sudionicima i vatrogascima koji su sudjelovali, a posebno Miji Cvetniću koji je dao glavnu zamisao za tijek vježbe, domaćinu Vjekoslavu Kovačiću – Kovi u čijem je pogonu održana vježba i svim članovima DVD-a Mraclin koji su pomogli u organizaciji.

Nakon vježbe druženje je nastavljeno u vatrogasnom domu DVD-a Mraclin uz prigodni domjenak koje su sponzorski poduprli Vjekoslav Kovačić – Kova i Mladen Galeković.

Fotografije: Antonio Kovačić, Nedjeljko Babić i Vlado Vinetić

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.