Ovog vikenda bio je vrhunac jubilarnih 10. dana svetog Vida.

Vikend je započeo tamburaškom večeri na kojoj su se predstavili svi mraclinski tamburaški sastavi – Dobre duše, Alibi, Lajbeki, Modra Galica te pomladak i stariji tamburaši KUD-a Dučec. Gosti ove večeri bili su Tamburaški sastav Tamburgeri iz Markuševca. Predivna večer privukla je velik broj ljubitelja tamburice koji su imali prilike čuti različiti repertoar , od Zagrebačke promenade, opere Nikola Šubić Zrinski, pa do zabavnih i autorskih pjesama. Večer je završila zajedničkom izvedbom pjesme „Lepo naše Turopolje“ te druženjem do kasnih večernjih sati.
IMG_3040
Subota je započela 2. memorijalom „Tomislav Hrkovec“ – vatrogasnim natjecanjem djece od 6 do 12 godina. Sudjelovalo je ukupno 26 ekipa, od čega 17 muških te 9 ženskih. Prijelazni pehar otišao je u ruke djece ženske DVD-a Ribnice.
Poredak djeca ženska:
1. DVD Ribnica
2. DVD Sunja – Greda
3. Kurilovec
Djeca ženska DVD-a Mraclin zauzela su 5. i 8. mjesto.
Poredak djeca muška:
1. DVD Ježevo
2. DVD Ribnica
3. DVD Kuče 1
Djeca muška DVD-a Mraclin zauzela su 5. mjesto.
Posebnost ovog natjecanja bio je posjet naših dugogodišnjih prijatelja, DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca koji su došli sa svoje tri ekipe.
IMG_3506
Isti dan, u poslijepodnevnih satima održan je turnir na mraclinskom igralištu. Sudjelovale su 4 ekipe – veterani, stariji pioniri, GPP i Calypso. U finalu turnira našli su se veterani i članovi GPP-a te iako je cijela utakmica bila neizvjesna, veterani NK Mraclin u zadnjim minutama postižu pogodak i osvajaju turnir. Bravo veterani!
Navečer je uslijedilo druženje uz Tamburaški sastav Lajbeki na terasi igrališta Nova graba.
10561668_707047422758387_8237331206446901795_n

Nedjelja je započela svetom misom u 11 sati. Misu je služio mons. Ivan Hren, a njoj su prisustvovali mlađi članovi KUD-a Dučec u narodnim nošnjama te turopoljski banderij.
Popodnevnu svetu misu služio je naš velečasni Đuro Sabolek. Nakon mise održan je koncert na pozornici ispred crkve. Na koncertu su sudjelovale sve skupine KUD-a Dučec te gosti, prijatelji – KUD Nova zora iz Donje Lomnice te HPD Kučani iz Kuča. Prekrasno vrijeme te lijep program prikupili su velik broj mještana, ali i gostiju iz cijelog Turopolja. Za kraj koncerta iznenadili su nas susjedi iz Buševca koji su nas došli pozvati na Veliku turopoljsku svadbu koja se održava slijedeće nedjelja 28.6. u Buševcu.
Uslijedilo je druženje svih sudionika koncerta u društvenom domu uz tamburaše iz Buševca i naše Lajbeke.

I na kraju ovom bi se prilikom zahvalili svima koji su nam ove godine ali i svih proteklih godina nesebično pomagali, svim našim sponzorima. Ove godine to su PPS Galeković, Hrvatski veterinarski institut, KOVA d.o.o., Galeković design, Grad Velika Gorica i Turistička zajednica Grada. Hvala i našim mraclinskim udrugama koje nas kroz sve ove godine podupiru i pomažu u organizaciji –Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Mraclin, Nogometnom klubu Mraclin, našem banderiju, našim tamburaškim sastavima – Alibiju, Lajbekim, Modroj Galici, Dobrim dušama; ali i svim ostalim pojedincima koji su nesebično doprinijeli da ova manifestacija zaživi i postane prepoznatljiva u Turopolju i našem Gradu. Posebice se zahvaljujemo gospodinu Ratku Cvetniću koji nas od prvih Vidovih dana prati i pomaže u organizaciji te svojim idejama, poznanstvima i dobrom voljom pripomaže da naša manifestacija bude još bolja i kvalitetnija.

Nadamo se da ste uživali ove godine, vidimo se slijedeće godine u isto vrijeme na istom mjestu na 11. danima svetog Vida

Upravni odbor KUD-a „Dučec“

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.