Velik broj mještana Mraclina posljednjih se mjeseci pita koji je razlog noćnog rada reflektora na trafostanici u Mraclinu. Reflektor osvjetljava velik dio naselja, a pojedini mještani ističu kako im smeta tijekom noći. Mjesni odbor Mraclin uputio je zamolbu za obrazloženje noćnog rada reflektora prema nadležnima u HOPS d.o.o.

Iz tvrke Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. stigao je sljedeći odgovor:

„Tvrtka Hrvatski operator prijenosnog sustava odgovorna je za pogon i vođenje, održavanje, razvoj i izgradnju prijenosne mreže i prekograničnih prijenosnih vodova prema ostalim mrežama te za osiguravanje dugoročne sposobnosti mreže da zadovolji razumne zahtjeve za prijenosom električne energije. Svoje poslovanje obavlja u skladu sa odredbama Zakona o tržištu električne energije (NN 22/13, 95/15, 105/15).

Prema Planu zaštite objekta (koji se izrađuje temeljem internih akata tvrtke, proizašlih iz odredbi gore navedenog zakona) TS Mraclin mora imati uključenu reflektorsku rasvjetu noću. Kako bi izašli u susret mještanima Mraclina, pozivamo Vas da se obratite g. Stjepanu Kozlini, voditelju TS Mraclin, sa točnim podacima o reflektorima koji smetaju mještanima. Iste ćemo nastojati podesiti na način prihvatljiv mještanima Mraclina, ne ugrožavajući pritom sigurnost TS Mraclin.“

Vijeće Mjesnog odbora pokrenulo je razgovore sa voditeljem TS Mraclin kako bi se ovaj problem riješio na zadovoljstvo svih mještana.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.