Ove subote, 25. studenoga, započinje projekt pod nazivom „SvetoVidska šumica“ – projekt koji je dobio ime po svetom Vidu, zaštitniku Mraclina. Ova edukativno-rekreacijska javna “šuma hrane” projekt je transformacije zapuštenog prostora u Mraclinu, nasuprot igralištu NK Mraclin, koji se realizira pod inicijativom i pokroviteljstvom tvrtke PPS Galeković d.o.o. u partnerstvu s tvrtkom Green Fusion i njihovom inicijativom „Zasadi stablo, ne budi panj“ te podrškom mraclinske lokalne zajednice i NK Mraclina.

Ova inicijativa ima posebnu svrhu – preobražaj zapuštenog prostora u edukativnu i rekreacijsku javnu #ŠumuHrane. Tako smo u proteklim tjednima očistili parcelu površine 5.500 m2 od otpada te krenuli u izgradnju tla navozom piljevine i kore bjelogorice koje služe kao izvrstan malč i akcelerator za rast sadnica. Ove subote ćemo u sklopu prve faze uređenja zasaditi čak 215 sadnica raznih vrsta – poput hrasta, lipe, kestena, višnje, maline, ribizla, borovnice, šljive i bazge – prema pažljivo osmišljenom planu šumice. Ovim putem pozivamo vas da nam se pridružite u sadnji, a okupljanje ćemo započeti ispred NK Mraclina u 10 sati.

Mi ćemo se pobrinuti za sve alate, no slobodno ponesite i svoju omiljenu lopatu te dovedite cijelu obitelj na druženje, sadnju i boravak u prirodi! Ne zaboravite sa sobom ponijeti čizme ili gojzerice te dvoslojnu i rezervnu odjeću i obuću. Za sve vrijedne ruke osigurali smo i ručak i piće!

Vidimo se u što većem broju!