Malonogometna liga Turopolja i Posavine počela je 19. lipnja, a to ne može proći bez sudionika iz Mraclina. Kakav je sustav natjecanja i kakve su mraclinske šanse, zapitali smo prvotimca Jurja Cvetnića. 

– Sustav Lige funkcionira tako da svaka momčad igra protiv svake, a utakmice se odigravaju tokom vikenda, najčešće su to oba dana, ali izuzetak su zadnja dva kola i dan kad se odigrava kup, pa se u tim situacijama igra samo u subotu. Također, svako kolo ima novog domaćina, koji je određen već unaprijed od strane povjerenika lige.

To znači da Liga obilazi čitav naš kraj?  – Da. Imamo šesnaest momčadi, ali kako dvije ekipe nemaju propisani teren, Liga ide kroz 14 mjesta jer ove dvije momčadi su domaćini u susjednom mjestu. Mi smo imali čast da budemo domaćini u prvome kolu, a igralo se na terenu Nove Grabe, uz jako dobru organizaciju cijele ekipe. Sve završava već tradicionalno u Novom Čiču 14. kolovoza na igralištu NK Dinamo Hidrela. 

Kakav je dosadašnji učinak? – Protekli vikend smo ušli u drugu polovicu Lige. U dosadašnjih devet kola naša momčad je zabilježila 6 pobjeda i 3 izgubljene utakmice, što nas s osvojenih 18 bodova drži na petoj poziciji ukupnog poredka. Također, u Kupu nas je u četvrtzavršnici zaustavio kasniji finalist, momčad Veleševca.

Ali, natjecateljski motiv nije jedini koji okuplja malonogometaše? – Moramo reći da Liga prolazi u odličnom tonu, uz druženje i zabavu nakon svake odigrane utakmice, što je i cilj tijekom ovih vrućih ljetnih dana i noći. Zbog toga posebno zahvaljujemo sponzorima – PPS-u Galeković, Kovi d.o.o. i Velgor staklu – koji su nam pomogli da zajedno skupimo potrebna sredstava i omogućili da momčad zaigra u novoj garnituri dresova.