Malonogometna liga Turopolja i Posavine počela je 19. lipnja, a to ne može proći bez sudionika iz Mraclina. Kakav je sustav natjecanja i kakve su mraclinske Å”anse, zapitali smo prvotimca Jurja Cvetnića. 

– Sustav Lige funkcionira tako da svaka momčad igra protiv svake, a utakmice se odigravaju tokom vikenda, najčeŔće su to oba dana, ali izuzetak su zadnja dva kola i dan kad se odigrava kup, pa se u tim situacijama igra samo u subotu. Također, svako kolo ima novog domaćina, koji je određen već unaprijed od strane povjerenika lige.

To znači da Liga obilazi čitav naÅ” kraj?  – Da. Imamo Å”esnaest momčadi, ali kako dvije ekipe nemaju propisani teren, Liga ide kroz 14 mjesta jer ove dvije momčadi su domaćini u susjednom mjestu. Mi smo imali čast da budemo domaćini u prvome kolu, a igralo se na terenu Nove Grabe, uz jako dobru organizaciju cijele ekipe. Sve zavrÅ”ava već tradicionalno u Novom Čiču 14. kolovoza na igraliÅ”tu NK Dinamo Hidrela. 

Kakav je dosadaÅ”nji učinak? – Protekli vikend smo uÅ”li u drugu polovicu Lige. U dosadaÅ”njih devet kola naÅ”a momčad je zabilježila 6 pobjeda i 3 izgubljene utakmice, Å”to nas s osvojenih 18 bodova drži na petoj poziciji ukupnog poredka. Također, u Kupu nas je u četvrtzavrÅ”nici zaustavio kasniji finalist, momčad VeleÅ”evca.

Ali, natjecateljski motiv nije jedini koji okuplja malonogometaÅ”e? – Moramo reći da Liga prolazi u odličnom tonu, uz druženje i zabavu nakon svake odigrane utakmice, Å”to je i cilj tijekom ovih vrućih ljetnih dana i noći. Zbog toga posebno zahvaljujemoĀ sponzorima – PPS-u Galeković, Kovi d.o.o. i Velgor staklu – koji su nam pomogli da zajedno skupimo potrebna sredstava i omogućili da momčad zaigra u novoj garnituri dresova.