Vijeće Mjesnog odbora na današnjem sastanku osnovalo je Odbor za krizne situacije s osnovnim zadatkom brze, svrsishodne i transparentne pomoći potresom pogođenom području Banovine, u prvom redu obiteljima iz sela Sibića i Strašnika. Predsjednik VMO-a g. Hubak najprije je zahvalio predsjedniku DVD-a Mraclin g. Kosu na dosad učinjenom. Naime, kao što smo izvijestili vatrogasci predvode mraclinsku volontersku ekipu na sanaciji štete, a istodobno DVD je u svom Domu pružio smještaj kolegama iz Splita i Rijeke koji su angažirani na istom poslu.

Osnovni zadatak VMO-a večeras bio je osnutak Kriznog odbora, a ta točka dnevnog reda obavljena je brzo i jednoglasno. U Odbor su izabrani sljedeći članovi (napominjemo da su njihovi mobiteli istodobno i službeni kontakti Odbora):

Jasna Čunović (099 816 7070)

Vesna Tafra (091 959 1249)

Ratko Cvetnić (091 26 06 957)

Tomislav Hubak (091 635 4005)

Marko Kos (091 570 6842)

Krizni odbor svoga će predsjednika-cu izabrati u hodu, a prvi potezi su sljedeći: ustanoviti realne potrebe na terenu, prikupiti financijska sredstva i pomoći konkretnim stradalnicima, poglavito u nabavci namjenskog građevinskog materijala. Budući je trebalo naći bankovni račun najpogodniji za takav cilj, nakon rasprave nazočni su podržali da se za tu namjenu koristi račun novoosnovane udruge Moj Mraclin. Radi se o udruzi koju je krajem prošle godine osnovala inicijativna skupina u sastavu: Vjekoslav Kovačić, Vladimir Križanić Kir, Vesna Tafra, Stjepan Čunčić i Ratko Cvetnić. Udruga trenutno završava “papirologiju”, no račun je otvoren, na njemu još nema sredstava pa je i stoga pogodan za pregledno poslovanje. Udrugu vode gg. Cvetnić kao predsjednik, Kovačić kao dopredsjednik i gđa Tafra kao tajnica.

Stoga Vijeće Mjesnog odbora i njegov Odbor za krizna stanja pozivaju sve mještane koji su voljni dati novčane priloge da to učine na račun udruge Moj Mraclin – HR6824020061101002251 (Erste banka) – s naznakom “donacija za pomoć stradalnicima potresa”. Istodobno se imenovani članovi Odbora obvezuju na pravodobno korištenje i javno izvještavanje o namjenskom trošenju ovih sredstava. Naše mještane to, dakako, ne sprječava da bilo koju vrstu pomoći Odboru predlože i sami.