Vije─çe Mjesnog odbora na dana┼ínjem sastanku osnovalo je Odbor za krizne situacije s osnovnim zadatkom brze, svrsishodne i transparentne pomo─çi potresom pogo─Ĺenom podru─Źju Banovine, u prvom redu obiteljima iz sela Sibi─ça i Stra┼ínika. Predsjednik VMO-a g. Hubak najprije je zahvalio predsjedniku DVD-a Mraclin g. Kosu na dosad u─Źinjenom. Naime, kao ┼íto smo izvijestili vatrogasci predvode mraclinsku volontersku ekipu na sanaciji ┼ítete, a istodobno DVD je u svom Domu pru┼żio smje┼ítaj kolegama iz Splita i Rijeke koji su anga┼żirani na istom poslu.

Osnovni zadatak VMO-a ve─Źeras bio je osnutak Kriznog odbora, a ta to─Źka dnevnog reda obavljena je brzo i jednoglasno. U Odbor su izabrani sljede─çi ─Źlanovi (napominjemo da su njihovi mobiteli istodobno i slu┼żbeni kontakti Odbora):

Jasna ─îunovi─ç (099 816 7070)

Vesna Tafra (091 959 1249)

Ratko Cvetni─ç (091 26 06 957)

Tomislav Hubak (091 635 4005)

Marko Kos (091 570 6842)

Krizni odbor svoga ─çe predsjednika-cu izabrati u hodu, a prvi potezi su sljede─çi: ustanoviti realne potrebe na terenu, prikupiti financijska sredstva i pomo─çi konkretnim stradalnicima, poglavito u nabavci namjenskog gra─Ĺevinskog materijala. Budu─çi je trebalo na─çi bankovni ra─Źun najpogodniji za takav cilj, nakon rasprave nazo─Źni su podr┼żali da se za tu namjenu koristi ra─Źun novoosnovane udruge Moj Mraclin. Radi se o udruzi koju je krajem pro┼íle godine osnovala inicijativna skupina u sastavu: Vjekoslav Kova─Źi─ç, Vladimir Kri┼żani─ç Kir, Vesna Tafra, Stjepan ─îun─Źi─ç i Ratko Cvetni─ç. Udruga trenutno zavr┼íava “papirologiju”, no ra─Źun je otvoren, na njemu jo┼í nema sredstava pa je i stoga pogodan za pregledno poslovanje. Udrugu vode gg. Cvetni─ç kao predsjednik, Kova─Źi─ç kao dopredsjednik i g─Ĺa Tafra kao tajnica.

Stoga Vije─çe Mjesnog odbora i njegov Odbor za krizna stanja pozivaju sve mje┼ítane koji su voljni dati nov─Źane priloge da to u─Źine na ra─Źun udruge Moj Mraclin – HR6824020061101002251 (Erste banka) – s naznakom “donacija za pomo─ç stradalnicima potresa”. Istodobno se imenovani ─Źlanovi Odbora obvezuju na pravodobno kori┼ítenje i javno izvje┼ítavanje o namjenskom tro┼íenju ovih sredstava. Na┼íe mje┼ítane to, dakako, ne sprje─Źava da bilo koju vrstu pomo─çi Odboru predlo┼że i sami.