Foto: Vitomir Štuban

Drvoproizvod do naslova u završnici utakmice

Domaćin VIII. tradicionalnog malonogometnog turnira parketara Hrvatske pod nazivom “Cro parquet 2018.” ove godine bila je mraclinska tvornica PPS Galeković. Natjecateljski dio odigrao se u dvorani velikogoričkih srednjih škola, a nastupilo je 6 momčadi koje su bile podijeljene u dvije grupe. Nakon razigravanja po skupinama najuvjerljiviji su bili, te izborili zasluženo finale, Drvoproizvod i PPS Galeković čije momčadi u toj fazi nisu ni jednom vadile loptu iz mreže.

Rezultati

Grupa A: Drvoproizvod – Exportdrvo 6:0, Pan parket – Drvoproizvod 0:1, Exportdrvo – Parket 2:6.

Grupa B: PPS Galeković – Hrvatske šume 2:0, Ciprijanović – PPS Galeković 0:5, Hrvatske šume – Ciprijanović 0:1.

U utakmici za 5. mjesto Hrvatske šume pobijedile su Exportdrvo 5:2, momčad Pan parketa u utakmici za 3. mjesto nadigrala je kolege iz Ciprijanovića 4:1.

Finale: Drvoproizvod – PPS Galeković 1:0

U najvažnijoj utakmici turnira, koja je odlučivala “parketarskog” pobjednika, šansi i žustrine nije nedostajalo. Gotovo svi nazočni već su očekivali izvođenje sedmeraca, da bi minutu i pol prije kraja dvoboja, iz akcije koja je krenula iz kornera, igrač Drvoproizvoda Nino Sabljić  snažnim udarcem iskosa sa desne strane matirao golmana PPS-a Martina Štubana za minimalnu pobjedu svoje momčadi.

Poslije natjecateljskog dijela proglašenje najboljih momčadi i pojedinaca upriličeno je u velikoj dvorani kruga tvornice PPS Galeković, gdje je direktor prodaje Filip Galeković uručio nagrade najboljim pojedincima: najbolji igrač je Nikola Smolčić (PPS), najbolji golman Bogumil Kulaga (Exportdrvo), a najbolji strijelac Toni Ramić (Pan parket). Vlasnik PPS-a, gospodin Mladen Galeković, uručio je zahvalnice za sudjelovanje momčadima od 4. do 6. mjesta, a gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić predao je pehare trećeplasiranoj, drugoplasiranoj i pobjedničkoj momčadi.

Nakon sportskog dijela uslijedio je prigodni domjenak i druženje uz tamburaše.