Nepropisno pražnjenje septičkih i sabirnih jama problem je u većini naselja u kojima još nema kanalizacije. Uvjerili smo se u to i u obilasku brojnih naselja i mjesnih odbora unazad dvije godine.

Dok neki koriste usluge pražnjenja septičkih jama od strane privatnih oosba, drugi ih čak sami ispuštaju i unutar naselja na što nerijetko upućuju neugodni mirisi koji se javljaju u večernjim satima, kada padne mrak. Nažalost, ljudi nisu svjesni da time čine štetu i sami sebi jer na taj način onečišćuju podzemne vode i okoliš.

Zakonska regulativa nalaže propisan način zbrinjavanja sadržaja istih, te instrumenti koji se nalaze u provedbi, upućuju na rigorozne kazne svih onečišćivača okoliša. Kako bi cjenovno usluga pravilnog zbrinjavanja sadržaja septičkih jama bila dostupnija širem broju građana, VG Vodoopskrba ove godine uvela je nove cijene.

– Kako bi omogućili cjenovno prihvatljivu uslugu, te smanjili onečišćenje okoliša, uz subvenciju  Grada Velike Gorice u iznosu od 200,00 kn po odvozu, sada imamo potpuno prihvatljive cijene. Cijena pražnjenja septičkih jama s uključenim PDV-om iznosi 118, 20 kuna za odvoz autocisternom volumena 5 kubičnih metara, te 176,20 kn za odvoz autocisternom od 9 kubika – poručili su iz VG Vodopskrbe.

Prema riječima predsjednika VG Vodoopskrbe odaziv na nove cijene je jako dobar.

– Vozila smo opremili fiskalnom blagajnom, te se plaćanje vrši na licu mjesta. Odaziv je nadmašio sva naša očekivanja, te ukazuje na sve razvijeniju svijest očuvanja okoliša – rekao je predsjednik uprave VG Vodoopskrbe Stjepan Rak.

Uslugu pražnjenja, odvoza i zbrinjavanja sadržaja na uređaju za pročišćavanje vršimo prema redoslijedu poziva na telefonske brojeve  6370-329 i 6215-940. Zaprimanje naručivanja usluge moguće je i tijekom vikenda ili praznika na telefonski broj 6215-940.

Izvor: vgdanas.hr

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.