Gubitak posla velik je problem svima, pogotovo dogodi li vam se to u zrelim godinama. Kako se snaći? Odakle crpiti energiju i volju?

Vesna Tafra po struci je komercijalistica. Godine 2012. ostala je bez posla. Trebalo je krenuti ispočetka…ali, otkud? Kako? Stjecajem okolnosti i iz znatiželje otišla sam na radionice dekupaž tehnike, prisjeća se Vesna.

Otada je Vesna svaki dan po nekoliko sati izrađivala suvenire. Inspiracija su joj kulturne znamenitosti, prirodne ljepote i sve što ima veze s tradicijom. Uredila je dio galerije kako bi predstavila svoje naselje Mraclin, odnosno grad Veliku Goricu. Najveća su joj strast kutijice i predmeti od drva. Kutijica može služiti za nakit, fotografije, pisma ako ih još pišete, a isto tako može ju netko ponijeti iz Zagreba kao lijepo sjećanje.

U izradi suvenira najčešće se koristi starim razglednicama ili vlastitim fotografijama kojih je do danas snimila više od 35 tisuća. U svakoj od njih traži neku ljepotu i radost. Inače sam pozitivac. I u najgorim stvarima pokušavam naći nekakvu svjetlost, nešto lijepo. Bilo je dana kada nisam imala za kruh, da nema mame ne bih režije platila. Još uvijek pokušavam to ublažiti i uspjeti s idejom koju sam osmislila.

Nekoliko dana nakon našeg snimanja Vesna Tafra iselila se iz galerije zbog nedostatka novca. No, osim što je velika umjetnica, ona je i veliki borac. Smišlja nove ideje i sigurna je da će opet uspjeti. Pokreće je ljubav prema gradu koji joj je vječna inspiracija.

Izvor: HRT

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.