Priznanja OKZ 2015 008

Svečano obilježavanje Dana Obrtničke komore Zagreb održano je u u četvrtak, 28. svibnja, 2015. godine, uz nazočnost visokih gostiju, predstavnika grada Zagreba, Zagrebačke Županije, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva poduzetništva i obrta.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb  mr. Mirza Šabić u pozdravnom govoru istaknuo je značaj obrtništva i malog poduzetništva u cjelokupnom gospodarstvu RH, te očekivanja da će institucije komorskog sustava u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta uskladiti propise vezane uz obrtništvo kao i da će „ rezultat ove suradnje biti suvremeni i kvalitetni propisi, slični zakonima u onim europskim zemljama koje su prepoznale nacionalnu, gospodarsku i stratešku važnost obrta kao nukleusa gospodarstva, utemeljenog na obitelji, na tradiciji  i na zajedništvu.“

U nastavku svečanosti uručena su vrijedna priznanja Obrtničke komore Zagreb,  a među dobitnicima  su  i dva člana Udruženja obrtnika Velika Gorica:

Zlatnu diplomu Obrtničke komore Zagreb je primio i velikogorički obrtnik  Marijan Kovačić, vlasnik obrta: “ELEKTRO – KOVAČIĆ” servis električnih strojeva, aparata i uređaja iz Mraclina.

Srebrnu diplomu Obrtničke komore Zagreb   za dugogodišnji aktivni rad u tijelima komorskog sustava primio je velikogorički obrtnik Nikola Cerovski,  koji je prije odlaska u mirovinu bio na čelu Ceha trgovaca, pekara i mesara. Nikola Cerovski je vlasnik obrta  TRGOVINE   NA MALO I POSREDOVANJE “5 C” iz Donjeg Dragonožca.

Na svečanosti su uručene i majstorske diplome majstoricama i majstorima: Josipu Čaković za zanimanje automehaničar, Petri Aldobašić za zanimanje frizer, Tanji Markulin za zanimanje krojač ženske odjeće, te Zlatanu Petković i Ivančici Celić  za zanimanje kuhar.

 

 

 

Izvor: Glasnik Turopolja

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.