U subotu 1. lipnja organizirano je veliko čišćenje društvenih prostorija. U akciji su sudjelovali članovi Vijeća Mjesnog odbora Mraclin, Udruge umirovljenika podružnice Mraclin, Udruge branitelja Domovinskog rata – klub “Tomislav Hrkovec”, Društva žena „Anđela Lovreković“ te KUD-a Dučec.

Tijekom svibnja u društvenim prostorijama odvijali su se veliki radovi – uređena je nova prostorija  tako da će Udruga branitelja napokon dobiti svoj prostor, uređene su sve prostorije Dučeca te Udruge umirovljenika. Prije nekoliko mjeseci dogovorom je određeno da će Dučec ustupiti svoj manji garderobni prostor Udruzi umirovljenika, dok će oni zauzvrat Dučecu ustupiti veliku prostoriju u kojem će Dučec moći odlagati narodne nošnje. Također, manju prostoriju Dučec je ustupio Udruzi branitelja, dok je Mjesni odbor darovao svoj prostor Dučecu za održavanje tamburaških probi. Okrečene su sve prostorije, uređen postojeći parket, vrata, rasvjeta, postavljene nove fotografije te nabavljeni novi ormari.

Akciji se pridružilo 50-ak ljudi iz svih udruga, tako da je posao išao glatko. Vijeće našeg mjesnog odbora osiguralo je meso za roštilj kako bi se svi mogli malo i počastiti. Za roštilj su se pobrinuli članovi Udruge branitelja, dok je Dučec osigurao piće za okrjepu.  

– Sve prostorije sada izgledaju reprezentativno, imamo što pokazati, a za to će biti prilika već za Dane svetog Vida koji nam slijede. Posebno bih se zahvalio Gradu Velikoj Gorici te Vijeću mjesnog odbora Mraclin na čelu sa g. Tihomirom Hubakom na odličnoj suradnji i uređenju naših prostorija. Moram se zahvaliti i našem članu Stjepanu Kosu Pepi koji nam je uredio i tapecirao stolice za tamburaše, kao i svim ostalim članovima i roditeljima koji su sudjelovali u akciji. Također, nabavili smo i nove ormare za pohranu naših nošnja u čemu su nam osjetno pomogli Gala drvo i obitelj Galeković  – izjavio je predsjednik Dučeca Matija Kos.

Nove društvene prostorije svi mještani Mraclina moći će obići za predstojeće Dane svetog Vida. Program Dana bit će objavljen početkom tjedna…

Facebook komentari