Konferencija na temu „Kružna ekonomija i ulaganja u komunalnu infrastrukturu u zemljama JIE, okupila je jučer u Bruxellesu brojne predstavnike lokalnih samouprava i predstavnika komunalnog sektora iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije, a predavanja su održali i hrvatski zastupnici u Europskom Parlamentu. – Kružno gospodarstvo znači ostvarivanje veće koristi od resursa kojima raspolažemo.

Znači prepoznavanje vrijednosti u resursima koje smo do sada bacali. Ovaj paket, koji je predložila Europska komisija, važan je korak naprijed i jasna poruka Europe, poruka svih nas da u prvi plan stavljamo kvalitetno i višekratno korištenje resursa koje imamo – istaknula je zastupnica Ivana Maletić.

Grad Velika Gorica i Zaprešić bili su zastupljeni u najjačem sastavu, jer su ih predstavljali gradonačelnici Dražen Barišić i Željko Turk, koji je ujedno i predsjednik Udruge gradova. Uz gradonačelnika Barišića, na konferenciji su sudjelovali i direktori gradskih komunalnih tvrtki. Podsjetimo, Grad Velika Gorica već je prepoznao značaj provođenje projekata iz segmenta zaštite okoliša te su za izgradnju reciklažnog dvorišta u Mraclinu korištena upravo sredstva europskih fondova, a gradonačelnik najavljuje kako će s istom praksom nastaviti i u budućnosti.

Izvor: gorica.hr

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.