Sedamdestih godina prošlog stoljeća DVD Mraclin je imao juniorsku žensku ekipu o kojoj se malo zna. Članice su bile: Ljerka Cvetnić, Vesna Čunčić, Jasnica Čunović (Cvetnić), Mirjana Galeković, Vlatka Kaurić (Đuretić), Ana Kliček (Kotrman), Blaženka Kos (Kovačić), Ljerka Kos, Mira Križanić, Biserka Kos (Vinetić), Vlasta Šunko (Kos), Ksenija Nestorović (Kos).

Pod budnim okom Vladimira Cvetnića Mileka, Drage Cvetnića Franeka i Zlatka Galekovića Šere sudjelovale su na brojnim natjecanjima unutar tadašnje općine Velika Gorica – kao i diljem Hrvatske te u Sloveniji – i postizale solidne rezultate. Osim što su marljivo vježbale sudjelovale su i u svim aktivnostima Društva, a neke članice završile su Školu za vatrogasne dočasnike (podoficire). Pojedine članice ostale su aktivne u Društvu i nakon što se ekipa, uslijed različitih životnih okolnosti, razišla.

Svojim trudom i zalaganjem doprinijele su promociji vatrogastva u svojoj i široj zajednici, pa je red da malo otpušemo prašinu sa tog dijela mraclinske vatrogasne povijesti.