Izvor: lzmk.hr

Večeras se u Mraclinu održava jedna od zasigurno najvažnijih manifestacija kojima je naÅ”e mjesto bilo domaćin: promocija Turopoljskog leksikona, najnovijeg izdanja Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža”. Leksikon smo već opisali kao najveći izdavački projekt u dosadaÅ”njoj povijesti Turopolja, prvi enciklopedijski sažetak sveukupnoga znanja o turopoljskoj povijesti i sadaÅ”njosti, o naÅ”im ljudima i krajevima, s viÅ”e od tisuću natuknica, fotografija, ilustracija, raspoređenih na sedamsto privlačno dizajniranih stranica.Ā 

U ovoj prilici sa zadovoljstvom ćemo pozdraviti autorsku i suradničku ekipu Leksikografskog zavoda na čelu sa glavnim ravnateljemĀ dr. BrunomĀ Kragićem, te suurednicima TL-a Mladenom Klemenčićem i Katjom Matković Mikulčić, koji će nam se obratiti prigodnim riječima. U popratnomĀ dijelu večeraÅ”njeg programa nastupit će zbor i orkestar KUD-a Dučec s nekoliko tradicionalnih glazbenih točaka. Posebno nam je zadovoljstvo i čast da ćemo ovom promocijom zatvoriti mraclinski krug Leksikona: ideja je prvi puta iznesena prije četiri godine upravo u Mraclinu, prvi sastanak suradničkih timova Leksikografskog zavoda i Grada Velike Gorice održan je u Mraclinu, a večeras se priča zaključuje promotivnom feÅ”tom koja sigurno ulazi u ljetopise naÅ”ega mjesta.

Početak priredbe, koja se održava u Parku Tomislava Hrkovca, je u 20.30 h, a za ovu priliku Leksikon će se moći nabaviti uz promotivni popust, dakle po cijeni od 300 kn. Iskoristimo tu pogodnostĀ imajući na umu da Leksikon ne kupujemo samo sebi – nego i svojim praunucima.