Udruga veterana domovinskog rata Velika Gorica – klub Tomislav Hrkovec Mraclin je hrvatska udruga sa ciljem zaštite i okupljanja bivših hrvatskih branitelja u Domovniskom ratu sa sjedištem u Mraclinu u Zagrebačkoj županiji. Pod upravom je Udruge veterana iz Velike Gorice, a nosi ime po poginulom hrvatskom vojniku, branitelju i heroju Tomislavu Hrkovcu.
Tomislav Hrkovec

Tomislav Hrkovec – Hrk (Velika Gorica, 11. rujna 1969. – Zagreb, 23. prosinca 1991.), hrvatski branitelj i heroj Domovinskog rata za Republiku Hrvatsku.

Grob Tomislava Hrkovca u Vukovini.

Po završetku školovanja i povratku iz vojske jedno vrijeme radi na naplati parkiranja u sadašnjem Zagreb parkingu, a nakon toga kao konobar u jednoj pizzeriji. Kao pripadnik 153. brigade HV-e ranjen je od srpske minobacačke granate u spomenutoj akciji u mjestu Šišinec, prilikom izvlačenja i spašavanja ranjenih suboraca. Od posljedica teškog ranjavanja umire 23. prosinca u bolnici u Zagrebu. Pokopan je na Župnom groblju u Vukovini, a njegov grob krasi bista koja nas podsjeća na Tomislavov lik i doprinos hrvatskoj slobodi i neovisnosti.

Svojim je preranim odlaskom u 22. godini života zauvijek ostavio prazninu u mnogim srcima.

Izvor: http://hr.wikipedia.org

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.