Najmlađa mraclinska udruga, Udruga Moj Mraclin, održala je u četvrtak u velikogoričkoj Pivnici Turopolje godišnju skupštinu. Predsjednik i tajnica UMM-a, Ratko Cvetnić i Vesna Tafra, izvijestili su nazočne članove i simpatizere Udruge o učinjenom, kao i o planovima za iduće razdoblje. Uz sadnju drvoreda, kao kontinuiranu akciju koju Udruga provodi u suradnji sa svojim pokroviteljem, tvrtkom Kova – te je po toj sadnji i prepoznatljiva – UMM je organizirala i dvije humanitarne akcije: prikupljanje pomoći za stradalnike potresa u Sibiću, te nedavnu akciju za pomoć obitelji Amić. 

Radnom dijelu skupštinske sjednice te domjenku koji je uslijedio pridružili su se i gradski čelnici gg. Krešimir Ačkar, gradonačelnik, i Neven Karas, zamjenik gradonačelnika. Predstavnici UMM-a u skupštinskoj su raspravi posebno skrenuli pozornost na jednu obljetnicu koja je samo naoko još daleko: stogodišnjicu početka asanacije, koju ćemo obilježiti 2026-7. Gradskim čelnicima izražena je želja Mraclina da tu priliku dočeka onakav kakvim ga je u svojoj viziji predviđao dr. Andrija Štampar – kao selo uzor. U tom smislu spomenute su i ideje rješavanja trajnog obilježja dr. Štamparu u Mraclinu, kao i uređenja “Trga sv. Vida” odnosno samoga središta našeg sela, te moguća participacija u fondovima EU. 

U svom obraćanju gradonačelnik Ačkar pozdravio je ovakav koncept udruge, koja ne ide na “bildanje” članstva već na koordinaciju među već postojećim udrugama Mraclina, što za posljedicu ima, kako se i sam uvjerio, da u akcijama sudjeluje mnogo više ljudi nego što sama udruga broji. Njegov zamjenik Karas uočio je dugoročne ciljeve kao izdvojenu kvalitetu rada UMM, a oba su gradska čelnika i ovom prilikom istakla stalno partnersko raspoloženje Grada prema Mraclinu i njegovim društvima. 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.