Pozivamo djecu i njihove roditelje na druženje u Parku Tomislava Hrkovca, kod Zgrade ove subote, 23. studenog u podne. Povod okupljanja je sadnja drveća u znak obilježavanja tridesete godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta na Generalnoj skupštini UN-a. 

Naime, 20. studenog 1959. godine, na Međunarodni dan djeteta, Glavna skupština UN-a je usvojila Deklaraciju o pravima djeteta s ciljem jačanja društva u kojem će svaki pojedinac uživati temeljna ljudska prava. Trideset godina kasnije, na isti dan usvojena je i Konvencija o pravima djeteta – međunarodni dokument koji sadrži univerzalne standarde koje država koja je potpisala (ratificirala) Konvenciju mora jamčiti svakom djetetu.

Sva su prava temeljena na potrebama djece koje odrasli trebaju zadovoljiti kako bi djeca izrasla u zdrave, odgovorne odrasle osobe spremne za sve izazove koje nosi odrasla dob. Prava sa sobom nose i obaveze te je odgovornost odraslih da nauče djecu odgovorno ispunjavati te obaveze u skladu s njihovim razvojnim sposobnostima. Jedan od načina ostvarivanja prava na sudjelovanje je i pomoć u sadnji drveća, što je ujedno i briga o okolišu u kojem naša djeca rastu i žive.

Vidimo se u subotu u 12,00 sati u Parku Tomislava Hrkovca. Djeco, svakako ponesite svoje lopatice i grabljice kako bi si osigurali aktivno sudjelovanje u sadnji! Veliki pomagači će biti najmlađa folklorna skupina KUD-a Dučec i njihovi roditelji pa dođimo i pomozimo im u ovoj akciji!