Susret Mraclina i Klasa označen je derbijem začelja Jedinstvene županijske lige u kojem je domaćin na igraliÅ”tu u Novoj Grabi slovio za favorita i kojem su eventualno tri boda pružali mogućnost da se makne iz ligaÅ”kog prizemlja. Početak je nagovijestio mogućnost uspjeha domaće momčadi, jer su iz prvog obećavajućeg napada u 3. minuti doÅ”li u vodstvo. Akciju je inicirao Hrženjak koji je gurnuo loptu u desnu stranu do Å krinjarića čiji je ubačaj Ivan Kos viÅ”e sretno nego spretno ubacio u suprotni kut iznenađenog vratara. Mičevčani su reagirali otvorenim gardom i nekoliko puta doveli obranu domaće momčadi u probleme. Izjednačenje je stiglo u 40. minuti tako Å”to su Ahmeti i Kljajić izigrali lijevu stranu Mraclina i vratara Dražića, ubačenu loptu je mladi Butković s dva metra pogurnuo u mrežu. NeÅ”to prije izjednačujućeg pogotka Mičevčani su tražili kazneni udarac uvjeravajući suca da je lopta pogodila u ruku obrambenog igrača domaćih, sudac je dosudio samo udarac iz kuta. Inače, prvi dio susreta obilježili su stalni prosvjedi gostujuće momčadi, ponajviÅ”e zbog brojnih dosuđenih zaleđa Kljajiću.

Nakon odmora Mraclin je brzo opet doÅ”ao do prednosti pogotkom Dumbovića koji je dubinsku loptu Japeca mirno sproveo pokraj istrčalog vratara Čelik Zadravca. Uslijedio je period dobre igre domaćih, stvoreno je nekoliko vrlo izglednih prigoda, najzreliju nije realizirao strijelac prvog pogotka. Klas je pokuÅ”avao stići do poravnanja preko kontranapada i prekida, odnosno ubačaja iz kuta kada je naprijed obvezno kretao Kundih. To se isplatilo u 80. minuti tako Å”to je kapetan Mičevčana nakon kornera s desne strane pogodio mrežu domaćih za izjednačenje.

Klas je hrabrom igrom zaslužio bod, a svakako treba istaći činjenicu da je u startnoj jedanaestorici nastupilo 5 igrača mlađih od 20 godina: Čelik Zadravec, Ā Butković (oba 1997.), Ahmeti, Å arić (oba 1996.) i Marinčević (1995.), a na klupi za pričuve sjedila su joÅ” trojica: Moslavac, Duranović (oba 1997.) i Mikulić (1996.).

Jedinstvena županijska liga ā€“ 8. kolo

Mraclin ā€“ Klas 2:2 (1:1)

Mraclin. IgraliÅ”te Nova graba. Gledatelja 100. Sudac: Petar Å abić (Jastrebarsko). Pomoćnici: Stjepan Kramarić (Jastrebarsko) i Krunoslav Drkulec (Donja Purgerija). Strijelci: 1:0 ā€“ I. Kos (3), 1:1 ā€“ Butković (40), 2:1 ā€“ Dumbović, 2:2 ā€“ Kundih (80).

MRACLIN: Dražić, M. Kos, Čičak (od 81. Pastuović), Debijađi (cap.), D.Rus, Å krinjarić, BariÅ”ić (od 61. Sabljo), Japec, Hrženjak, I. Kos (od 71. Cetić), Dumbović. Trener: Tomislav Å krinjarić.

KLAS: Čelik-Zadravec, Ahmeti (od 46. Vuković, od 65. Mikulić), Kundih (cap.), M.Celčić (od 71. Agbonze), Marinčević, Å arić, Okić, FiÅ”er, Kljajić, Okorrare, Butković (od 81.Duranović). Trener: Zvonimir Franković.

Crveni karton: Kljajić (90. drugi žuti). Igrač utakmice: Antonio Kundih.

foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
Izvor: http://www.cityportal.hr