Prekrasna kasnoproljetna večer u Parku Tomislava Hrkovca bila je za Mraclince i njihove goste pravo “proščejne u malom”. Štandovi, osvijetljena – i izvrsno ozvučena – pozornica, mnogo publike… podsjetili su nas da je prostor ispred naše Zgrade doista rođen za velike fešte. Uostalom, tako je to i bilo kroz proteklih devet desetljeća. 

Glavne točke programa bile su Dučecove selekcije i sve ono što je iz njih proisteklo – a to je 50-ak mraclinskih tamburaša – TS Lajbeki, TS Alibi, TS Modra Galica, TS društva Dobre duše, veliki orkestar KUD-a Dučec, tamburaški podmladak KUD-a  Dučec te ženska vokalna skupina Dučeca, koja se uz ovakvo profesionalno ozvučenje – doista predstavila u punom sjaju. “Mraclinski Dublinersi” – sastav Dobre duše razgalio je svojim nastupom i pokazao da je cijeli Dučec zapravo samo podmladak Dobrih duša. A da ni Dučec ne mora brinuti za podmladak pokazali su najmlađi mraclinski tamburaši, polaznici znamenite škole Stude Kravarščana. Nakon službenog dijela publiku su zabavili tamburaški sastavi Alibi, koji su nas, i sa zagipsanim frontmenom Stjepanom, podsjetili zašto spadaju u vrh hrvatske tamburaške glazbe, te Lajbeki, koji danas kroče njihovim stopama. 

Poslije fešte ostalo se, uz svirku i druženje, i u Parku i u Domu, gdje su Mraclinci i gosti uz prigodni domjenak zaboravili na trenutne nedaće, osobito koronu (a i ona na njih, nadamo se), pa je tako Vidovsko raspoloženje oživljeno baš uoči nastupajućeg najvećeg mraclinskog blagdana.

Foto: Vladimir Vinetić i Katarina Golubić

Za više fotografija kliknite na poveznicu.