U organizaciji KUD-a Dučec, ove subote, 7. prosinca, mraclinski su mališani dočekali Svetog Nikolu. U Društvenom domu dočekalo ga je tristotinjak djece, roditelja, baka i djedova. Dok su čekali njegov dolazak, djeca iz mraclinskog vrtića, iz sva četiri razreda područne škole Mraclin te mladi članovi KUD-a Dučec, izveli su kratki prigodni program.

Vrtićanci su izveli nekoliko prigodnih recitacija i pjesmica, dok su se školarci iz područne škole Mraclin predstavili sa svojim programom koji su uvježbali s učiteljicama.

Tamburaški pomladak KUD-a „Dučec“ otvorili su program tamburaškim intermezzom. Najmlađi folkoraši Dučeca izveli su koreografiju Posavine „Tko je moje guske krao“, na oduševljenje brojne publike, a mlađa skupina predstavila se koreografijom Turopolja „Devojčica kolo vodi“.

Program je završio zajedničkom izvedbom pjesme „Sveti Niko svijetom šeta“, nakon koje se pojavio Sveti Nikola te darovao svu okupljenu djecu. Djeca su obećala kako će i slijedeće godine biti dobra i poslušna roditeljima, učiteljima i tetama u vrtiću.

Iz KUD-a Dučec zahvaljuju Osnovnoj školi Vukovina – područna škola Mraclin na odličnoj suradnji i ove godine, učiteljicama koje su pripremile program – Kati Jolić, Branki Puškarić, Marini Novosel i Vlasti Šunko, te ravnatelju Damiru Bediću. Zahvaljuju i Dječjem vrtiću Velika Gorica, podružnica Mraclin, ravnateljici vrtića Ireni Kozmić te tetama Tajani Ivanac i Meliti Sučić koje su pripremile program te uredile dvoranu Društvenog doma.