Ovog vikenda Sveti Nikola posjetio je Mraclin. U Društvenom domu dočekalo ga tristotinjak djece, roditelja, baka i djedova. Dok su čekala njegov dolazak, djeca iz mraclinskog vrtića, iz sva četiri razreda područne škole Mraclin te mladi članovi KUD-a Dučec, izvela su kratki prigodni program.

Vrtićanci su zajedno sa roditeljima i tetama izveli dvije pjesme te nekoliko prigodnih recitacija. Školarci iz područne škole Mraclin predstavili su se svojim programom koji su uvježbali sa učiteljicama.

Najmlađi članovi KUD-a „Dučec“, kojima je ovo ujedno bio i prvi nastup, izveli su koreografiju Turopolja – „Sjedi ježo u oranju“, na oduševljenje brojne publike. Mlađa skupina Dučeca predstavila se koreografijom Međimurja, dok je srednja izvela koreografije Prigorja i Turopolja.

Program je završio zajedničkom izvedbom pjesme „Sveti Niko svijetom šeta“, nakon koje se pojavio Sveti Nikola te darovao svu okupljenu djecu. Djeca su obećala kako će i slijedeće godine biti dobri i poslušni roditeljima, učiteljima i tetama u vrtiću.

Dragi Sveti Nikola, očekujemo te i slijedeće godine.

Foto: Vlado Vinetić