Dragi moji Mraclinčice i Mraclinci.

Vjerojatno vam je poznato da sam prije mjesec dana u Velikoj Gorici otvorila Poklon galeriju “Vesna” u ulici kralja Petra Svačića br. 13. Osim mojih radova, u Galeriji se mogu naći i radovi drugih rukotvoraca, kako iz našega kraja, tako i iz cijele nam Hrvatske. Želja mi je okupiti oko sebe ljude koji rade lijepe, posebne stvari, od umjetničkih slika, keramike, nakita, čestitki za sve prigode i drugih lijepih i unikatnih predmeta koji mogu biti poklon.

Osim već gotovih radova drugih rukotvoraca, želja mi je poraditi i na našem goričkom i turopoljskom suveniru, kojeg naš grad na žalost nema. U izradi je lutka od keramike u našoj turopoljskoj (mraclinskoj) nošnji, a koje će prezentacija biti vrlo uskoro. Kako se bavim fotografijom, uspjela sam prikupiti fotografije svih naših kulturnih spomenika od kurija i drvenih kapela, pa ih namjeravam, baš kao i ovu fotografiju dvorca u Lukavcu, prenjeti na drvene kutije, podmetače i magnete i na taj način vršiti promociju našega prelijepoga Turopolja, po mojem mišljenju nepravedno zapostavljenoga.

Ovo je moja prva kutija koju sam napravila koristeći svoju fotografiju, a takvih će biti još i sa drugim motivima iz Turopolja.

Pozivam vas da dođete u moju Galeriju kada trebate prigodne poklone za svoje najdraže, a ujedno i kada putujete, da sa sobom ponesete dijelić Turopolja u ovakvim kutijicama ili drugim lijepim rukotvorinama koje su u izradi.

Zahvaljujem vam se od srca.

005-001 009-001

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.