Novo Čiče – Zajednica kulturno umjetničkih udruga grada Velike Gorice održala je 11. svibnja 2016. svoju redovnu godišnju skupštinu, na kojoj je od 17 udruga članica bilo prisutno 15. Zajednica okuplja više od 2000 članova, koji djeluju u folklornim, pjevačkim, dječjim, tamburaškim, dramskim i mažoret timovima. Udruge u svim kategorijama postižu zapažene rezultate na svojim nastupima te vrlo uspješno predstavljaju naš grad i Turopolje u zemlji i inozemstvu.

Podneseno je izvješće o radu i financijskom poslovanju za 2015. godinu, te plan rada i financijski plan za 2016. godinu. Kako se u Zajednici od 17 udruga nalazi 11 kulturno umjetničkih društava, tajnica Zajednice pročitala je prijedlog kriterija o sudjelovanju na gradskim smotrama folklora, a koji je skupština i usvojila. Također je donesen i usvojen prijedlog rasporeda financijskih sredstava po udrugama za ovu godinu. Nakon potpisa ugovora udruga sa Zajednicom, sredstva će se mjesečno isplaćivati na njihove račune.

Skupština je održana u prostorijama KUD-a „Čiče“, a na poziv predsjednika KUD-a Stipe Duvnjaka. Poslije skupštine održano je druženje uz večeru koju su nam priredili vrijedni domaćini.

Fotografije: Vesna Tafra

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.