I u Mraclinu smo svjesni (a često na to upozoravaju mlade majke) da treba voditi računa o kućnim ljubimcima, osobito o onima koji su skloni odlutati. Na tragu te potrebe gorički Savjet mladih organizirao je humanitarno fotografiranje s ljubimcima u Goričkom klubu mladih te predavanje “Skloništa za životinje Velika Gorica”. Za fotografiranje su uredili prigodno ukrašen foto-kutak. Svatko tko prisustvuje na mjestu će dobiti izrađenu fotografiju, a sve je potpuno besplatno.


– Pozivamo sve da dođu sa svojim ljubimcima u naš klub i fotografiraju se. Ovo će ujedno biti i druženje sugrađana s ljubimcima, ali i prilika da ukažemo pozornost na važnost brige o našim ljubimcima. Naravno, fotkanje je besplatno, ali će pored biti kutija za donacije za Udrugu Sigurna kućica. Njima su, nažalost, novci za životinje uvijek potrebni pa im želimo malo pomoći u zimsko doba – rekla nam je Katarina Drvodelić, organizatorica. – Nalazimo se na drugom katu Galženice pa će možda nekim vlasnicima biti nespretno doći gore sa psima. Bez brige, gore postoji i terasa na kojoj će se onda psi moći osvježiti, a imamo dosta prostora i unutra.


Fotografiranje će odraditi ekipa iz Record Teama Velika Gorica pod vodstvom Filipa Čaćije. Prvi dio događaja počinje u 17.30 sati, a predavanje će biti od 19.30 sati. Opširnije o svemu na stranicama Kluba mladih.