Nakon proljetnih praznika, KUD Dučec nastavio je sa organizacijom radionica povodom stote obljetnice mraclinske škole.

Ovog utorka, 18. travnja, gospođa Suzana Macenić i njena obitelj ugostili su dvadesetak mraclinskih školaraca i uveli ih u čudesan svijet svojih plastenika, cvijeća i povrća. Gospođa Suzana Macenić ukratko je predstavila Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Benjamin. 

Suzana i njena obitelj već se 30-ak godina bave proizvodnjom cvijeća, povrća, začinskog bilja i flanaca. Svoje proizvode plasiraju na tržnice, međunarodne izložbe i razne sajmove. Uz OPG, vlasnica je i obrta za cvjećarsko aranžerske usluge kojima ukrašava crkve, restorane, a prisutna je i na raznim manifestacijama.

Suzana i njena snaha Ivana djeci su pokušale objasniti kako od jednog sjemena nastane biljka te što je sve potrebno da bi kasnije mogli uživati u njenim plodovima. Da ne bi sve ostalo na riječima, djeca su sama sijala salatu i sadila flance salate kristalke, a okušala su se i u sadnji cvijeća – begonije i alisijuma. Salatu koju su posijala i posadila te cvijeće djeca su ponijela kući kako bi mogla dalje brinuti o njima te gledati kako biljke napreduju. Nakon sadnje djeca su obišla plastenike u kojima se nalazi cvijeće i povrće, a na kraju se počastila slatkišima, Vesninim kiflicama i sokovima. Radionici su prisustvovale i učiteljice – Marina Novosel, Vlasta Šunko i Kata Jolić, a od predstavnika Dučeca – Ana Posavec i Matija Kos.

Ovim putem Uprava Dučeca zahvaljuje gospođi Suzani Macenić i njenoj obitelj na velikom angažmanu u provođenju ove radionice te donaciji cvijeća i povrća našim mališanima.

Foto: Ana Posavec, Matija Kos

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.