Od 22. do 24. travnja u Fažani je održan stručni seminar voditelja vatrogasne mladeži na kojem je sudjelovalo preko 110 voditelja. Oni će ove godine biti voditelji u Kampu, te drugih članova DVD-a i vatrogasnih zajednica koji provode aktivnosti. Iz vatrogasne zajednice Zagrebačke županije sudjelovalo je 18 voditelja. Među njima i naš član Josip Vukašinec.

Teme stručnog seminara bile su provedba i iskustvo u osposobljavanju voditelja vatrogasne mladeži, metodika i didaktika, orijentacija, organizacija boravka i iskustvo u radu Kampa, te izmjene i dopune uputa za vježbanje vježbe s preprekama i priprema natjecateljskih odjeljenja za natjecanja. Sve teme obradili su i prezentirali članovi Savjeta za vatrogasnu mladež HVZ-a.

Drugog dana održana je sjednica Savjeta na kojoj je sudjelovao predsjednik Savjeta, a ujedno i zamjenik predsjednika Savjeta mladeži HVZ-a Goran Dikšić. Na sjednici je raspravljeno o boravku u Kampu u 2016. godini, predstojećem Državnom vatrogasnom natjecanju koje će se održat u Puli 24. rujna, te ostalim temama.

vatro-fazana

Izvor: Facebook DVD-a Mraclin

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.