Sedma iz programa radionica koje se održavaju povodom 100. godišnjice naše Škole, održana je na temu robotike. Radionicu su vodili mentori Informatičkog velikogoričkog kluba VEL_IK – Jurica Levak, koji je i dugogodišnji predsjednik kluba, i Mario Mišković, tajnik kluba.

Cilj radionice bio je podići svijest učenika za rješavanje zadataka kombiniranjem svih dosadašnjih znanja, kritičko razmišljanje, detaljnu analizu, logičko promišljanje, učenje kroz metodu pokušaja i pogreške, i  argumentirane rasprave sa edukacijskim robotima mBot. Radionici je prisustvovalo 15-ero djece naše Škole koja su gotovo puna tri sata programirala robote koje nam je osigurao Klub. Osim mentora djeci su pomagale naše učiteljica Vlasta Šunko i Galja Trbić Vlašić, kao i Ana Posavec u ime našeg KUD-a.

U kratkoj pauzi djeca su se osvježila kiflicama naše Vesne i sokovima. Budući da djeca jako vole Vesnine kiflice, dogovorena je i jedna radionica u ljetnim mjesecima na kojoj će djeca s Vesnom učiti kako pripremiti ovako fine kiflice. 

Informatički klub „VEL_IK“ ima tradiciju dugu 24 godine i postiže velike uspjehe u radu sa djecom, a mentori su iskusni IT-stručnjaci i predavači ili bivši učenici i studenti koji su kroz naš klub i sami ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Ovim putem iz informatičkog kluba pozivaju svu zainteresiranu djecu da se pridruže i radionicama u klubu. Više informacija možete pronaći ovdje.

Sljedeća radionica je književni susret sa autoricom Željkom Horvat Vukelja koji će 11. svibnja održati u našoj Školi u Mraclinu. 

Foto: Josip Kos, Ana Posavec

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.