Pobjednici Štenkovog memorijala 2003. Na slici su: Mladen Štuban, Tomislav Vinetić, Ivan Dandić, Krešimir Marušić, Ivica Kušan, Marijan Vinetić, Damir Cvetko, Danijel Vinetić… dolje čuče Željko Šimun, Dinko Livada, Ivan Brozinčević, Darko Balić, Danijel Zgodić, Dražen Dandić, Bruno Kos, Vinko Lima Galeković.
Foto arhiva: Vitomir ŠTUBAN

Skice iz povijesti Nogometnog kluba Mraclin

U veljači 2003. godine u Društvenom domu Mraclin pred više od 150 članova i uzvanika održana je 71. redovna izvještajna Skupština kluba. Skupština je dala potporu radu i potvrdila kvalitetno ozračje i status kojeg klub uživa u športu Velike Gorice.

Početkom veljače započele su i pripreme za nastavak natjecateljske sezone 2002./2003., a u kojoj smo nakon Vinogradara za protivnike u borbi za plasman u rang više imali jedino i samo susjedne nogometaše Poleta. Na prvoj prozivci trenera Željka Domitrovića bili su Igor Krpačić, Ivan Brozinčević, Danijel Zgodić, Ivan Dandić, Marko Kovačić, Bruno Kos, Tomislav Gotal, Dalibor Mazulović, Sanjin Weinacht, Mate Mamić, Damir Ćopić, Dinko Livada, Senad Ahmetović, Damir Cvetko i Dražen Dandić.

Kako se u prvom dijelu sezone izgubilo na derbiju u Buševcu, te neočekivano i u Meštrici, nade za prvim mjestom relativno brzo nestaju. U travnju novi je trener Dražen Čurčić, a u derbiju u Grabi Mraclin-Polet 1:0. Sezona je završena na drugom mjestu; iz 22 utakmice 19 pobjeda, 1 neriješena i 2 poraza, osvojeno 58 bodova uz gol-razliku 115:16.

Nogometni klub Mraclin organizira 14. lipnja 2003.godine u parku kod Zgrade veliki koncert Borisa Novkovića, dan prije Vidovskog proštenja. Okupilo se oko 1000 ljudi, najveće zasluge za održavanje pripadaju tajniku Mladenu Štubanu.

Nakon 1988. godine u srpnju 2003. godine Nogometni klub Mraclin opet osvaja prestižni Štenkov memorijal. Najbolji igrač turnira je Dražen Dandić, a strijelac Danijel Muić. V Kurilovcu na terasi, žedni: Bruno Kos, Bruno Kumic, Željko Šimun, Mario Lešković, Ivan Dandić, Marko Kovačić, Ivica Kušan, Danijel Vinetić…

Sezona2003./2004. ponudila je Nogometni klub Lukavec kao najvećeg protivnika u borbi za plasman u rang više. Već 9. studenog uslijedio je derbi u Lukavcu. ‘Pokopao’ nas je naš budući igrač Igor Ambroš, završilo je 3:2 za Lukavec. Klubu su kao prinove pristupili Branimir Grilec, Stjepan Trputec, Josip Grilec, Dražen Benčić i Kristijan Dragišić.

8. studenog proradila je web stranica Nogometnog kluba Mraclin. Idejni začetnik i pokretač weba je tajnik kluba Mladen Štuban.

18. studenog na sastanku Uprave Nogometnog kluba Mraclin za novog je trenera promoviran legendarni velikogorički nogometaš i trener Silvio Kranjac.

Krajem godine Bistro Calypso bio je poprište Božićnog domjenka Nogometnog kluba Mraclin.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.