Foto: Kronike Velika Gorice

Kao ┼íto smo i spominjali u najavama – vremenske prognoze nisu bile naro─Źite, ali prognoza raspolo┼żenja bila je sasvim to─Źna. Mnogobrojni gosti i uigrani doma─çini sa zadovoljstvom su do─Źekali da rakija iz kotlova Zlatka Galekovi─ça Kikija (┼íljiva) i Marka i Fabijana Kosa (kru┼íka) pote─Źe tamo gdje joj je i mjesto. Gostima ovih Du─Źecovih spelancija moramo zahvaliti da su se lijepo rasporedili u dolasku tako da smo ostali unutar epidemiolo┼íkih ograni─Źenja, a ipak su svi stigli i do hrane i do pi─ça.

Glavni gosti ju─Źera┼ínjeg programa bili su folklora┼íi iz Kra┼íi─ça i Davora. Kra┼íi─çani su izveli nama bliske i poznate to─Źke iz svoga kraja, a brojna ekipa iz KUD-a “A. M. Relkovi─ç” nastupila je u pravom slavonskom ┼ítihu, sa be─çarcima u kojima, kako znamo, nema puno politi─Źke korektnosti. Najvi┼íe treme bilo je za vrijeme nastupa najmla─Ĺe skupine KUD-a Du─Źec, kojoj je ovo bila premijera. Ali, treme nije bilo me─Ĺu malim izvo─Ĺa─Źima, nego, naravno, me─Ĺu roditeljima. Svi su izvo─Ĺa─Źi nagra─Ĺeni srda─Źnim pljeskom, a onda se pjesma i svirka, koju su povele Dobre du┼íe, prelila u publiku.

Ponovo smo se osvjedo─Źili, a svjedo─Źi tome i brojna zagreba─Źka publika, kako su ljudi ┼żeljni ovakvih pu─Źkih priredbi i kako Du─Źec ove ┼żelje uspje┼íno pretvara u stvarnost. Od srca zahvaljujemo na potpori i doprinosu: Zagreba─Źkoj ┼żupaniji, Gradu Velika Gorica, NK Mraclin, DVD Mraclin, KOVA d.o.o., Gala drvo d.o.o., 3dmediart d.o.o., PPS Galekovi─ç, Dobrim du┼íama, obitelji Zlatka i ┼Żeljka Kova─Źi─ça, obitelji ┼áafar, g─Ĺi. Gogi Brozovi─ç, gg. Marijanu Kova─Źi─çu, Bo┼żidaru Galekovi─çu, ┼Żeljku ┼áimunu, Miroslavu Mravcu, Igoru Britvecu i ┼Żeljku Je┼żovitu, kuharicama g─Ĺi Ljubici Kos i njenim curama, g─Ĺi Loreti Geri─ç na dekoriranju prostora, te posebice pe─Źenjarima rakije Zlatku Galekovi─çu Kikiju, Marku Kosu i Fabijanu Kosu.

Foto: Kronike Velike Gorice, Tvrtko Maras, Josip Kos, Lorena Galeković, Mladen Štuban

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za za┼ítitu protiv spama. Saznajte kako se obra─Ĺuju podaci komentara.