Na poziv Vijeća mjesnog odbora, u ponedjeljak uoči Praznika rada provedena je akcija uređenja Parka Tomislava Hrkovca. Osim nekoliko članova Vijeća na čelu sa predsjednikom Tihomirom Hubakom, pozivu se odazvalo dvadesetak mještana, koji su prionuli košnji sa svojim kosilicama i flaksericama, te priručnim alatom primjerenim ovom tipu radova.

I dok su jedni radili u Parku, ekipa u sastavu Željko Šimun, Mario Cvetnić i Josip Čunović ml. uhvatila se roštilja, te se pobrinula da težaki ne ostanu gladni. „Anđele“ su prisutne počastile narescima i finim kolačima, Marijan Kovačić vinom, dok je Grad osigurao meso za roštilj. Radovi su završeni uz pjesmu i zvuke harmonike našeg dr. Damira Šafara, smijeha nije nedostajalo, a neki su na podiju našega Parka i zaplesali.

Nije nam trebalo puno vremena da bismo lijepo uredili Park, a prizor nakon radova bio je prekrasan. Pala je ideja da se tako organiziramo po svim kvartovima i sami uređujemo dječja igrališta u selu, a ujedno je to i još jedan način da se povremeno okupimo i vrijeme provedemo u druženju i zajedništvu.

Foto: Vesna Tafra

Po sastavu društava koja djeluju u Mraclinu, ovom su se pozivu u najvećem broju odazvale „Anđele“, zatim članovi Kluba „Tomislav Hrkovec“ na čelu s predsjednicom Žaklinom Hrkovec, te KUD-a „Dučec“ na čelu s predsjednikom Matijom Kosom. Možda je najmanje bilo mladih roditelja koji najviše koriste Park, no sigurno će se s vremenom, u nekim novim akcijama, odazvati i oni. Moramo naglasiti da je u akciji čišćenja sudjelovala ekipa djece koji su „vječiti krivci za nered“, pa se nadamo da je akcija imala i edukativni smisao, te da će ubuduće biti manje smeća u Parku. Na kraju je napravljena i “milenijska fotografija” svih sudionika.

Vijeće mjesnog odbora zahvaljuje svima koji su sudjelovali u uređenju Parka Tomislava Hrkovca.

Foto: Vesna Tafra i Ksenija Nestorović

Facebook komentari