Na poziv Vijeća mjesnog odbora, u ponedjeljak uoči Praznika rada provedena je akcija uređenja Parka Tomislava Hrkovca. Osim nekoliko članova Vijeća na čelu sa predsjednikom Tihomirom Hubakom, pozivu se odazvalo dvadesetak mjeÅ”tana, koji su prionuli koÅ”nji sa svojim kosilicama i flaksericama, te priručnim alatom primjerenim ovom tipu radova.

I dok su jedni radili u Parku, ekipa u sastavu Željko Å imun, Mario Cvetnić i Josip Čunović ml. uhvatila se roÅ”tilja, te se pobrinula da težaki ne ostanu gladni. ā€žAnđeleā€œ su prisutne počastile narescima i finim kolačima, Marijan Kovačić vinom, dok je Grad osigurao meso za roÅ”tilj. Radovi su zavrÅ”eni uz pjesmu i zvuke harmonike naÅ”eg dr. Damira Å afara, smijeha nije nedostajalo, a neki su na podiju naÅ”ega Parka i zaplesali.

Nije nam trebalo puno vremena da bismo lijepo uredili Park, a prizor nakon radova bio je prekrasan. Pala je ideja da se tako organiziramo po svim kvartovima i sami uređujemo dječja igraliÅ”ta u selu, a ujedno je to i joÅ” jedan način da se povremeno okupimo i vrijeme provedemo u druženju i zajedniÅ”tvu.

Foto: Vesna Tafra

Po sastavu druÅ”tava koja djeluju u Mraclinu, ovom su se pozivu u najvećem broju odazvale ā€žAnđeleā€œ, zatim članovi Kluba ā€žTomislav Hrkovecā€œ na čelu s predsjednicom Žaklinom Hrkovec, te KUD-a ā€žDučecā€œ na čelu s predsjednikom Matijom Kosom. Možda je najmanje bilo mladih roditelja koji najviÅ”e koriste Park, no sigurno će se s vremenom, u nekim novim akcijama, odazvati i oni. Moramo naglasiti da je u akciji čiŔćenja sudjelovala ekipa djece koji su ā€žvječiti krivci za neredā€œ, pa se nadamo da je akcija imala i edukativni smisao, te da će ubuduće biti manje smeća u Parku. Na kraju je napravljena i “milenijska fotografija” svih sudionika.

Vijeće mjesnog odbora zahvaljuje svima koji su sudjelovali u uređenju Parka Tomislava Hrkovca.

Foto: Vesna Tafra i Ksenija Nestorović