Foto: Vitomir Štuban

Na Grabi su nogometaši Mraclina prvi trening odradili u utorak, 29. siječnja, u sklopu zimskih priprema za proljetni nastavak aktualne sezone. Uvodno se igračima prigodnim govorom obratio predsjednik Goran Vukašinec koji, s obzirom na položaj na prvenstvenoj ljestvici, na proljeće očekuje bolji uspjeh.

– Poznavajući vaše igračke mogućnosti očekujem, da se trgnete u proljetnom dijelu sezone i popnete na tablici za nekoliko mjesta. Smatram da nam je realno mjesto među prve četiri momčadi lige. To možda izgleda teško ostvarivo, ali smo prošlog proljeća pokazali da je moguće. Trebate samo kvalitetno odraditi pripremno razdoblje i rezultati će doći.

Plan pripremnog razdoblja pojasnio je trener Marko Pancirov.

– Plan je do prvenstva odraditi 21 trening i 5 prijateljskih utakmica. Pripreme ćemo odraditi na našoj Grabi, kao i prijateljske utakmice. Utakmice su dogovorene sa Lomnicom, Gradićima, Mladosti iz Obrezine, juniorima Hrvatskog dragovoljca i Poletom iz Buševca, generalka će biti 1. kolo Kupa NSVG protiv Bana Jelačića. Vjerujem da će ovo biti dovoljan broj utakmica u kojima će igrači moći pokazati svoju kvalitetu.

Marko Pancirov (foto: Vitomir Štuban)

Kakav je status momčadi, što se odnosi na odlaske i dolaske ?

– Škrinjarić je zamolio da ga ne koristimo u proljetnom dijelu zbog privatnih obaveza, upitan je Radanović zbog poslovnih obaveza, a trenutno nismo ojačali kadar ni sa jednim igračom. Interesiraju me igrači koji mogu dodatno pojačati kvalitetu momčadi, a ne gomilanje, no do kvalitete nije lako doći, pogotovo u ovom razdoblju kada igrači ne mogu mijenjati klubove bez dozvole istih. Bili smo u pregovorima sa dva kvalitetna igrača, jedan je izigrao već postignuti dogovor, dok se drugi ipak nije odlučio promijeniti sredinu u kojoj trenutno boravi. Otvori li se nešto na tržištu, spremni smo kvalitetno reagirati. U pripreme smo ušli s kadrom od jeseni,koji broji 20 igrača: vratari Dražić i Culović, A. Dolibašić, J. Dolibašić, Cota, Rus, M. Kos, I. Kos, Onić, Jakovljević, J. Domitrović, A. Domitrović, Petravić, Ćevid, J. Cvetnić, Jurić, Bartolović, Čičak, Starčević i Đurašin. Igrački je kadar dobar za ovaj rang natjecanja.Vjerujem da će se igrači maksimalno ozbiljno posvetiti treninzima. Individualno su igrači vrlo dobri,  moj je cilj u slijedećem razdoblju od tih individualaca stvoriti momčad. Sa atmosferom u momčadi sam prezadovoljan, dečki su kvalitetni po pitanju ljudskih osobina, za prelazak sa “dobrog” na “odličan” moramo dodati malo discipline u igri i vjerujem da ću u tom naumu uspjeti.

Mraclin ovog proljeća ima cilj, je li on realan ?

 

Foto: Vitomir Štuban

– Cilj je pobijediti u svakoj utakmici koju ćemo igrati, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Ako ste htjeli čuti od mene nekakve najave pohoda na nešto, prevarili ste se. Sjetite se ljeta, najava i uvjerenja kako će Mraclin u borbu za prvo mjesto. I što se od toga ostvarilo?! Realno, imamo male izglede osigurati promociju ove sezone, bez obzira što se više momčadi može plasirati u viši rang. Ali ambicija mojih igrača i mene postoji, to je prvenstveno pokazati svima da u nama ima “dinamita”, da smo u proteklom razdoblju bili u svojevrsnoj krizi koja se događa i najboljim momčadima. Navijačima i simpatizerima kluba poručujem da se naoružaju strpljenjem, da budu prava podrška dečkima i kad ne ide kako bi htjeli. Ne obećavam nikakve plasmane, obećavam da ću dati sve od sebe da momčad Mraclina bude momčad na terenu, da se promiču boje kluba na dostojanstven način, prije svega ponašanjem i zalaganjem za klub, a uvjeren sam – i igrom.

Facebook komentari