Foto: Vitomir Štuban

Na Grabi su nogometa┼íi Mraclina prvi trening┬áodradili u utorak, 29. sije─Źnja, u sklopu zimskih priprema za proljetni nastavak aktualne sezone. Uvodno se igra─Źima prigodnim govorom obratio predsjednik Goran Vuka┼íinec koji, s obzirom na polo┼żaj na prvenstvenoj ljestvici, na prolje─çe o─Źekuje bolji uspjeh.

– Poznavaju─çi va┼íe igra─Źke mogu─çnosti o─Źekujem, da se trgnete u proljetnom dijelu sezone i popnete na tablici za nekoliko mjesta. Smatram da nam je realno mjesto me─Ĺu prve ─Źetiri mom─Źadi lige. To mo┼żda izgleda te┼íko ostvarivo, ali smo pro┼ílog prolje─ça pokazali da je mogu─çe. Trebate samo kvalitetno odraditi pripremno razdoblje i rezultati ─çe do─çi.

Plan pripremnog razdoblja pojasnio je trener Marko Pancirov.

– Plan je do prvenstva odraditi 21 trening i 5 prijateljskih utakmica. Pripreme ─çemo odraditi na na┼íoj Grabi, kao i prijateljske utakmice. Utakmice su dogovorene sa Lomnicom, Gradi─çima, Mladosti iz Obrezine, juniorima Hrvatskog dragovoljca i Poletom iz Bu┼íevca, generalka ─çe biti 1. kolo Kupa NSVG protiv Bana Jela─Źi─ça. Vjerujem da ─çe ovo biti dovoljan broj utakmica u kojima ─çe igra─Źi mo─çi pokazati svoju kvalitetu.

Marko Pancirov (foto: Vitomir Štuban)

Kakav je status mom─Źadi, ┼íto se odnosi na odlaske i dolaske ?

– ┼ákrinjari─ç je zamolio da ga ne koristimo u proljetnom dijelu zbog privatnih obaveza, upitan je Radanovi─ç zbog poslovnih obaveza, a trenutno nismo oja─Źali kadar ni sa jednim igra─Źom. Interesiraju me igra─Źi koji mogu dodatno poja─Źati kvalitetu mom─Źadi, a ne gomilanje, no do kvalitete nije lako do─çi, pogotovo u ovom razdoblju kada igra─Źi ne mogu mijenjati klubove bez dozvole istih. Bili smo u pregovorima sa dva kvalitetna igra─Źa, jedan je izigrao ve─ç postignuti dogovor, dok se drugi ipak┬ánije odlu─Źio promijeniti sredinu u kojoj trenutno boravi. Otvori li se ne┼íto na tr┼żi┼ítu, spremni smo kvalitetno reagirati. U pripreme smo u┼íli s kadrom od jeseni,koji broji 20 igra─Źa: vratari Dra┼żi─ç i Culovi─ç, A. Doliba┼íi─ç, J. Doliba┼íi─ç, Cota, Rus, M. Kos, I. Kos, Oni─ç, Jakovljevi─ç, J. Domitrovi─ç, A. Domitrovi─ç, Petravi─ç, ─ćevid, J. Cvetni─ç, Juri─ç, Bartolovi─ç, ─îi─Źak, Star─Źevi─ç i ─Éura┼íin. Igra─Źki je kadar dobar za ovaj rang natjecanja.Vjerujem da ─çe se igra─Źi maksimalno ozbiljno posvetiti treninzima. Individualno su igra─Źi vrlo dobri,┬á moj je cilj u slijede─çem razdoblju od tih individualaca stvoriti mom─Źad. Sa atmosferom u mom─Źadi sam prezadovoljan, de─Źki su kvalitetni po pitanju ljudskih osobina, za prelazak sa “dobrog” na “odli─Źan” moramo dodati malo discipline u igri i vjerujem da ─çu u tom naumu uspjeti.

Mraclin ovog prolje─ça ima cilj, je li on realan ?

 

Foto: Vitomir Štuban

– Cilj je pobijediti u svakoj utakmici koju ─çemo igrati, pa ─çemo vidjeti gdje ─çe nas to odvesti. Ako ste htjeli ─Źuti od mene nekakve najave pohoda na ne┼íto, prevarili ste se. Sjetite se ljeta, najava i uvjerenja kako ─çe Mraclin u borbu za prvo mjesto. I ┼íto se od toga ostvarilo?! Realno, imamo male izglede osigurati promociju ove sezone, bez obzira ┼íto se vi┼íe mom─Źadi mo┼że plasirati u vi┼íi rang. Ali ambicija mojih igra─Źa i mene postoji, to je prvenstveno pokazati svima da u nama ima “dinamita”, da smo u proteklom razdoblju bili u svojevrsnoj krizi koja se doga─Ĺa i najboljim mom─Źadima. Navija─Źima i simpatizerima kluba poru─Źujem da se naoru┼żaju strpljenjem, da budu prava podr┼íka de─Źkima i kad ne ide kako bi htjeli. Ne obe─çavam nikakve plasmane, obe─çavam da ─çu dati sve od sebe da mom─Źad Mraclina bude mom─Źad na terenu, da se promi─Źu boje kluba na dostojanstven na─Źin, prije svega pona┼íanjem i zalaganjem za klub, a uvjeren sam – i igrom.