Foto: Vitomir Štuban

Nogometaši Mraclina pod vodstvom trenera Marka Pancirova odradili su 14. srpnja prvu prozivku i prvi trening za novu sezonu, koja počinje za mjesec dana, iako se prva službena Kup utakmica NSVG igra već 8. kolovoza protiv Turopoljca iz Kuča. Uvodno se na travnjaku Stare grabe igračima i treneru obratio predsjednik Goran Vukašinec koji je iznio viziju seniorske momčadi za novu sezonu. Poznato je da Mraclin 14. kolovoza igra kvalifikacijsku “utakmicu godine” protiv Pušće za viši rang – to jest Jedinstvenu županijsku ligu.

– Evo, napokon, nakon četiri mjeseca našli smo se na Grabi uz aktivnosti za seniorski nogomet. Naš prvi cilj je ta kvalifikacijska utakmica u kojoj želimo ostvariti ulazak u JŽL. Očekuje nas i Kup prije toga – naglasio je predsjednik Vukašinec.

Vidimo i neka nova lica danas na Grabi ?

– Uz postojeći kvalitetan igrački kadar dodatno smo ojačali s odličnim igračima – iz Turopoljca je došao Petar Milatović, iz obreškog Dinama Hrvoje Šikić, priključila su nam se i dva igrača iz Lonje, Igor Maksimović i Slavko Vidović, te dva mlađa igrača Marko Ivančić, junior HNK Gorice i Nikola Kuzmić iz Dinamo Hidrela koji će nam se priključiti zbog obveza tek u listopadu. Moram spomenuti također dva mraclinska perspektivna juniora koji su dosad igrali u Kurilovcu, Luku Kosa i Luku Đuretića, na koje ozbiljno računamo – pojasnio je ukratko igrački kadar predsjednik Vukašinec.

I za trenera Marka Pancirova ovo je zasigurno jedna od važnijih sezona u njegovoj trenerskoj karijeri.
– Obzirom na raniji početak priprema zadovoljan sam odazivom igrača. Bude i bolje kad nam se oporave ozlijeđeni i dvojica koji su na moru. Plan priprema je podređen uglavnom za tu kvalifikacijsku utakmicu, na žalost nemamo puno vremena. Ne možemo baš odraditi pripreme kako bi htjeli te ćemo ih modificirati. Vjerujem da ćemo biti spremni za izazov koji je pred nama – rekao je u vezi pripremnog razdoblja trener Pancirov, a naglasio je također da je jako zadovoljan igračkim kadrom. – Od dolaska u Mraclin usko surađujem sa čelnim ljudima uprave oko igračkog kadra. Ciljano smo doveli pojačanja za koja vjerujem da će to biti. Tu bih svakako spomenuo predsjednika Gorana Vukašinca i sporskog direktora Luku Cvetnića koji su imali razumjevanja za moje želje, ali i time mi dali odgovornost, jer sva ta ulaganja treba i opravdati – rekao je ukratko trener Marko Pancirov.

Od prošle sezone otišla su dvojica igrača (A. Dolibašić i Cota), igračka jezgra je ostala, a uz već spomenute novopridošle igrače prema sadašnjoj situaciji Mraclin u novu kreće sa 25 igrača: dva golmana, Sony Boy Dražić i Josip Marić, Ivan Kos, Mario Kos, Josip Domitrović, Luka Kapović, Filip Onić, Juraj Cvetnić, Josip Jurić, Petar Bartolić, Bruno Augustić, Robert Petravić, Matej Skrbin, Hrvoje Kolarić, Domagoj Desput, David Golubić, Željko Cvetnić i Željko Babić koji je trenutno u fazi rehabilitacije nakon operacije.

U planu su pripremne utakmice 25. srpnja – Zelina, 1. kolovoza – turnir u Meštrici, 8. kolovoza Kup NS VG protiv Turopoljca; sve uoči “utakmice godine”, kako kažu u Mraclinu – 14. kolovoza protiv Pušće.