Izvor: vgdanas.hr

Slavodobitnik tradicionalne Književne nagrade Albatros za ovu godinu je Velikogoričanin Stipo Bilić, a i njegov roman ima velikogoričku temu: život turopoljske plemenitašice Slave pl. Ištvanić odnosno Slave Šenoa, supruge velikog hrvatskog književnika Augusta Šenoe. Njena životna priča – od školovanja, upoznavanja s Augustom, života s njim te njenim udovištvom – zanimljiva je, ljudski topla i poučna. Stipo Bilić uhvatio se ove privlačne teme i napisao posebnu knjigu.

Poveznica između književnika Bilića i Mraclina jest u tome što je on autor monografije o kulturno umjetničkom djelovanju u Mraclinu „Zapevala tičica pisana“, koja je izdana 2008. godine.

“Poetično je kako se njeno ime Slava može shvatiti na dva načina – jer Šenoina najvažnija slava nije bila ona književna, već njegova voljena i vjerna supruga Slava, što je i sretno odabran naslov ovog zanimljivog i nadahnutog romana koji mu dodaje još jedno snažno, osobito značenje”, stoji u recenziji djela.

Promocija romana, kao i dodjela nagrade Albatros, održat će se večeras u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 19 sati. U kulturno umjetničkom programu promocije sudjeluju i članovi KUD-a Dučec.