Zagrebačka županija nastavlja i u travnju sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože na 8 lokacija na svom području.

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu (telefonske rezervacije termina su obvezne):

U Donjoj Lomnici pregled ćete moći obaviti 8. travnja, na adresi Školska bb, više informacija možete dobiti pozivom na broj 6219-098 te u Mraclinu, 15. travnja, na adresi Mraclin, Braće Radića bb, također za više pitanja možete nazvati 6268 161.

Tijekom ožujka program se provodio u ljekarnama i u Velikoj Gorici, a ukupno je Županija u 2019. godini za tu svrhu osigurala 70.000 kuna.

Ovaj program Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je iznimno velik. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Izvor: vgdanas.hr