Foto: Vlado Vinetić

U sklopu manifestacije Dani svetog Vida jučer je u Društvenom domu u Mraclinu održana tradicionalna ‘Tamburaška večer’. Na njoj su nastupili tamburaški sastavi Lajbeki, Alibi, Takt, Modra galica, društva Dobre duše, veliki tamburaški orkestar KUD-a ‘Dučec’ i tamburaški sastav KUD-a Sesvete.

Pravo iznenađenje bio je debitantski nastup ženskog tamburaškog sastava ‘Srećice’ koji je u listopadu prošle godine počeo da svojim radom u sklopu KUD-a ‘Dučec‘. U njemu sviraju Patricija Cvetnić, Lorena Galeković, Jelena Kos, Marija Hubak, Linda Kos, Marija i Josipa Vukašinec, a najzaslužniji za ime njihovog sastava je njihov voditelj Željko Kravarščan Studo. Naime, ime je nastalo iz rečenice koje je im je Studo uputio prije jedne probe: ‘Idemo, srećice moje, svirati.’

Željko Kravarščan Studo zaslužan je i za osnivanje Velikog tamburaškog orkestra KUD-a ‘Dučec‘, a iz njegove tamburaške škole nastali su brojni mraclinski tamburaški sastavi. Svi su oni nastupili na jučerašnjoj večeri. Mnogi od njih mogu se pohvaliti velikim brojem nastupa, turnejama po svijetu i samostalnim cjelovečernjim koncertima. Svima im je zajedničko da prate nastupe svih skupina Društva, a većina njih po potrebi i pleše na njima.

Izvor: kronikevg.com

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.