Danas je na Facebookovoj stranici KUD-a Dučec predstavljen logotip stote obljetnice Društva. U centru logotipa nalazi se Zgrada, središnje mjesto društvenog i kulturnog života Mraclina. Ispred Zgrade nalaze se plesači u mraclinskih nošnjama formirajući krug u drmešu. Iznad se nalazi brojka 100 te natpis “Sto let Kulturno umjetničkog društva Dučec”.

Zgrada je svojevrsni simbol mraclinske asanacije, ali i kulture općenito. Tamo se od 30-ih godina prošlog stoljeća održavaju brojni važni događaji za Mraclin – predavanja, projekcije, svadbe, knajpe, mraclinski bali, ali i brojni događaji u organizaciji mraclinskog Kulturno umjetničkog društva i drugih udruga. Zgrada je temeljito obnovljena sredstvima Zagrebačke županije 2007. godine i od onda do danas ugostila je nekoliko najviših nacionalnih institucija – Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, Hrvatski olimpijski odbor, Leksikografski zavod “Miroslav Krleža”, a time i brojne uvažene goste. Neprilike iz posljednjih dviju godina – potres i pandemija – natjerale su Dučec da sva svoja događanja preseli u Park Tomislava Hrkovca, ispred Zgrade, a svi sudionici i gosti slažu se da ljepše kulise u Mraclinu nema. Sva slavljenička događanja povodom stote obljetnice održat će se od 12. do 19. lipnja upravo u Parku Tomislava Hrkovca ispred Zgrade.

Autorica logotipa je gđa. Maja Mravec, članica Upravnog odbora Dučeca i grafička urednica svih Dučecovih izdanja u posljednjih nekoliko godina. 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.