Društvo žena „Anđela Lovreković“ u subotu je na Zgradi organiziralo predstavljanje Ljetopisa grada Velike Gorice za 2017. godinu, u kojem se nalazi i prilog književnice Darije Žilić o Mraclinu i „Anđelama“.

Predsjednica Društva žena Vesna Tafra, na početku je pozdravila sve prisutne i zahvalila im na dolasku, te predala riječ Ratku Cvetniću koji se osvrnuo na četrnaest dosadašnjih godina Ljetopisa i značaj ovoga godišnjaka za naš kraj, te najavio urednika Ljetopisa Miljenka Muršića, koji je u kratkom izlaganju predstavio razvoj Ljetopisa i najnoviji broj.

Autorica priloga o „Anđelama“ i Mraclinu književnica Darija Žilić, ispričala je što ju je ponukalo da piše o Mraclinu, sjetivši se prvog susreta s Mraclinom i njegovim ljudima, te naglasivši da se radi o lijepoj i toploj sredini u kojoj se uvijek osjeća ugodno. U nastavku programa sudjelovali su autori priloga: Filip Margić iz Velike Kosnice, koji u svojem tekstu govori o kosničkoj skeli na Savi, autor priloga “Petek na Gorice” je pak Miroslav Grahovac, učitelj razredne nastave u PŠ Rakitovec, a o Etno-udruzi „Turopoljska Posavina“, koja je prošle godine osnovana u Ruči, govorila je Barica Sakoman Božić, jedna od osnivačica Udruge. Ljubica Muršić predstavila je zajednički prilog “Djeca i knjiga – Gackalo trackalo“ koji su uz nju priredile Marija Zagorc, Jadranka Križanić i Renata Kokorović.

U glazbenom dijelu publici se je predstavila ženska vokalna skupina KUD-a „Dučec“ otpjevavši tijekom programa tri pjesme, a s posebnim zadovoljstvom u publici smo pozdravili leksikografa Mladena Klemenčića, voditelja projekta Turopoljskog leksikona.

Nakon predstavljanja Ljetopisa, predsjednica društva žena Vesna Tafra, pozvala je sve prisutne u Društveni dom u kojem su vrijedne Anđele priredile pravu domaću mraclinsku večeru koja se je sastojala od štrukla s tropom, suhog sira, te pravih domaćih kolača i mesnih delicija koje su nezaobilazne na svakom mraclinskom stolu.

Anđele se zahvaljuju svim sudionicima u programu predstavljanja Ljetopisa, te dragim Mraclincima koji su sinoć odvojili malo svojeg vremena i prisustvovali ovom događanju u organizaciji „Anđela“!

Facebook komentari

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.