U nedjelju 14. veljače Kulturno umjetničko društvo Dučec, sukladno epidemiološkim mjerama, organizira elektroničku godišnju i izbornu skupštinu Društva. Članovima koji posjeduju e-mail materijali su već dostavljeni putem elektroničke pošte, dio članova dobio je materijale u tiskanom obliku na svoje adrese.

Svi punoljetni članovi Skupštine moći će se izjasniti po predloženim izvješćima i odlukama putem “glasačkog listića“ koji će se primati u nedjelju 14. veljače od 14,00 do 17,00 sati u predvorju Društvenog doma. Članovi koji nisu dobili materijale, iste će moći preuzeti ili pogledati u istom terminu od 14,00 do 17,00 sati.

Molimo sve članove da se odazovu ovom pozivu kako bi sve donesene odluke bile pravovaljane.

Obzirom da ove godine nije prikupljanja članarina uobičajenim putem, ovo će biti prilika članovima da je plate, uz obvezu donošenja članske iskaznice. Isto tako, moći će se kupiti nova tiskana knjižica „Petnaest izdanja Dana sv. Vida, 2006.-.2020.“ po promotivnoj cijeni od 50,00 kn.

Izazovno je ovo vrijeme za sve udruge, a posebice kulturno umjetnička društva koja već više od pet mjeseci ne mogu obavljati svoje redovne aktivnosti. Situacija u Dučecu je uz to i lošija, jer su trenutno prostorije neupotrebljive zbog oštećenja stepeništa. Napomenimo još da novu upravu čekaju veliki izazovi, osim borbe sa pandemijom te štetom od potresa, sljedeće, 2022. godine Kulturno umjetničko društvo slavi veliku, stotu godišnjicu svog osnutka. Velik je to izazov za sve članove, ali i novu upravu Društva.