Foto: glasnik-turopolja.com

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je odluku o dodjeli Javnih priznanja Zagrebačke županije koje će se dobitnicima uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije u petak, 15. srpnja.

Marija Horvačić foto natator
Foto: natator.hr

Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se paraolimpijki Mariji Horvačić iz Kravarskog i Obrtu za prijevoz i usluge Vlahovac iz Mraclina. 21-godišnja Marija nastupila je na Europskom prvenstvu 2014. u Eindhovenu u disciplini 100 m prsno i osvojila 10. mjesto, a Obrt za prijevoz i usluge Vlahovac iz Mraclina ove je godine dobio Zlatnu diplomu Obrtničke komore Zagreb za dugogodišnji uspješni rad i iznimna postignuća na promidžbi obrtništva.

Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se i Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Pčelarskoj udruzi ‘Lipa’ Jastrebarsko 1990, Mješovitom pjevačkom zboru Kulturno umjetničkog društva ‘Ban Josip Jelačić’ te Udruzi Ivana Perkovca. Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će učenik trećeg razreda Srednje škole Dugo Selo Marko Miroslav Bača koji je u 2015. godini osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz Osnova i mjerenja u elektrotehnici.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će se poduzeću ŽE-MA d.o.o. koje već 20 godina uspješno posluje na domaćem i inozemnom tržištu, karate reprezentativki Ani Lenard koja je četiri puta proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije, te poduzeću za proizvodnju predmeta iz plastičnih masa Ivanićplast d.o.o.

 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.