Prije nekoliko dana Krešo Hubak, istaknuti član velikogoričkog HDZ-a primio je Rješenje, koje je Visoki časni sud Hrvatske demokratske zajednice donio na sjednici održanoj dana 28. travnja 2015. godine. Rješenjem je usvojen prigovor Kreše Hubaka o pokretanju stegovnog postupka protiv njega još 2013. godine. Tada je Hubak bio kandidat za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, ali izgleda da se to nekome nije svidjelo, pa je Gradski odbor HDZ-a, na čelu s Draženom Barišićem, pokrenuo stegovni postupak. Na taj način je Hubak izbačen iz utrke za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, a prvostupanjski stegovni sud dvije godine nije rješavao slučaj. Zato se Hubak obratio Visokom časnom sudu HDZ-a koji je pozitivno riješio njegov prigovor.

Hubak kaže: „Rješenjem se prihvaća moj prigovor na Odluku Povjerenstva Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Velike Gorice o pokretanju stegovnog postupka protiv mene od 31. siječnja 2013. godine te se ista Odluka proglašava ništavnom. Vezano uz predmetno rješenje, zatražiti ću pravne upute Glavnog tajništva, vezano uz status Temeljnog ogranka Mraclin, koji je također raspušten u proteklom razdoblju i to dva puta. Prvi put istog dana kada je poslan zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka protiv mene, a drugi put odlukom Povjerenstva GO HDZ Velike Gorice od 18. 07. 2013. godine. Tada je poništena Izborna sjednica Skupštine TO Mraclin, koja je održana dan ranije 17. 07. 2013. godine. Time je zapriječeno petorici izaslanika TO Mraclin sudjelovanje na izbornoj sjednici Skupštine GO HDZ Velika Gorica, održanoj dana 20. 07. 2013. godine u Ključić Brdu, a ujedno i moja kandidatura za predsjednika Gradskog odbora HDZ Velika Gorica.  Nevjerojatno je da se radi mene, kao pojedinca, kažnjavao čitav Ogranak HDZ-a, koji je među prvima osnovan na teritoriju nekadašnje Općine Velika Gorica. Vjerujem da će ovakva zlouporaba imati adekvatne reperkusije na osobe odgovorne za ovakvo narušavanje ugleda Hrvatske demokratske zajednice na području Turopolja“.

Hubak je dobio zadovoljštinu, ali je dvije godine ekskomuniciran iz velikogoričkog HDZ-a zbog, pokazalo se, nestatutarne odluke vodstva Gradskog odbora HDZ-a. Donosimo faksimil Rješenja Visokog časnog suda HDZ-a.

001

002

Izvor: Glasnik Turopolja

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.