Nakon tragedija koje su zadesile ovu obitelj iz Mraclinskih Laza, pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći, u koju su se uključili naši mještani, te njihovi prijatelji i poznanici. O tome smo pisali i na našem portalu. U svibnju je obitelj Amić imala troje poginulih u prometnoj nesreći, a u kolovozu je na radu smrtno stradao jedan član obitelji; desetero djece ostalo je bez roditelja, hranitelja. Kao zajednica osjetili smo potrebu da ovoj obitelji pomognemo.

Djeca su većinom školarci (sedmero), dok je troje u dobi od 5 i 1,5 godina starosti, te beba od 2 mjeseca. Skupljeno je dosta pomoći u onim stvarima za koje su nam majke djece rekle da im je najpotrebnije, no mi sa akcijom nastavljamo dalje. Djeci su kupljeni bicikli, budući da idu u Mraclin i Vukovinu u školu. Kupljen je i frižider, te podmireni računi za struju.

Veliki dio puta prema Lazima nema ni ulične rasvjete, pa je ružno djeci po mraku vraćati se kući. U nekoj bliskoj budućnosti, probati ćemo apelirati da im se uvede ulična rasvjeta, nekoliko uličnih lampi (stupovi postoje), dok je spajanje sa cestom do Mraclina malo zahtjevniji zahvat, budući da nema niti stupova. No, mislim da bi se, uz malo volje, i to dalo urediti.

Momentalno su im najpotrebnija drva za ogrjev (nešto se uspjelo nabaviti donacijom, no nije dostatno), higijenske potrepštine, pelene za bebu, odjećica za bebu, itd. Moram napomenuti da se radi o izuzetno brižnim majkama, lijepo odgojenoj djeci, školarcima, dobrim đacima. U ovu akciju uključili su se: Udruga moj Mraclin, Društvo žena, KUD Dučec, te mnogi mještani Mraclina potaknuti akcijom sakupljanja pomoći gđe Katice Galeković.

Svi koji možete i želite pomoći, bilo financijski bilo u robi, molimo vas, slobodno se obratite tajnici udruge Moj Mraclin gđi Vesni Tafra na broj 091 959 1249. Ova djeca zaslužuju ljepše djetinjstvo.

Unaprijed hvala svima.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.