Foto: Vitomir Štuban

Utakmice Mraclina i buševskog Poleta tradicionalno su derbiji. Mraclin je ušao u utakmicu ohrabren rezultatima iz prethodna dva kola – pobjedama protiv TOP-a Kerestinec i Stupnika, dok susjedima iz Buševca nije dobro legla zadnja domaća utakmica kontra Kerestinčana u kojoj su dominirali, ali na kraju izgubili. Čak je prošlog tjedna krenula priča da je ostavku podnio trener Zoran Tomčić. Bila je to “patka”. Spomenuti trener očito je malo digao tenzije da probudi momčad i buševsku upravu. “Cipeki” su na Grabu došli motiviraniji nego se očekivalo. Očitali su lekciju mraclinskoj momčadi koja je ovog proljeća pokazala najlošiju nogometnu partiju, poglavito u prvom poluvremenu. Poroznoj domaćoj obrani i slabom veznom redu gosti su radili nered na terenu što govori i rezultat prvog dijela. Koliko znači svojoj momčadi pokazao je Ivan Zagorec, pružio je odličnu igru na terenu i postigao oba pogotka za Polet.

U drugom poluvremenu, točnije od 70. minute Polet je igrao sa igračem manje, po drugi puta je požutio njihov obrambeni igrač Damir Baćan. Pokazalo se da to nije bila prevaga za domaće. Utakmica je bila posve otvorena, obilovala promašajima na obje strane. Za goste je priliku propustio Robert Zlodi prebacivši gol iz blizine, te za domaće koban igrač Zagorec koji u dva navrata pogođa desnu vratnicu Dražića iz gotovo iste pozicije. U dva navrata zicere domaćim igračima Šikiću i Roginiću skida nesavladivi buševski vratar Bradić dok udarci Šikića i Milatovića u zadnjim minutama završavaju kraj vratnice.


MRACLIN – POLET (B) 0:2

Mraclin. SRC Nova graba.Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica). Pomoćnici: Aščić i Hrgović.

Strijelci: 0:1 – Zagorec (31), 0:2 – Zagorec (35).

MRACLIN: Dražić, Petravić, J. Domitrović, Skrbin, B. Dandić (od 86. Desput), Onić, Šikić, Cerovski (od 51. Vidović), Roginić, Milatović, I. Kos (od 51. Jurić). Trener: Damir Milanović.

POLET (B): Bradić, Baćan, Tičarić, Janječić, Stuparić, Pejak (od 33. M. Klafurić), Šestak (od 61. M. Brajković), Jušić, Zagorec (od 89. D. Brajković), Sučić, Matušin (od 83. I. Klafurić). Trener: Zoran Tomčić.

Foto-galerija: Nedjeljko Babić