Foto: Vitomir Å tuban

Utakmice Mraclina i buÅ”evskog Poleta tradicionalno su derbiji. Mraclin je uÅ”ao u utakmicu ohrabren rezultatima iz prethodna dva kola – pobjedama protiv TOP-a Kerestinec i Stupnika, dok susjedima iz BuÅ”evca nije dobro legla zadnja domaća utakmica kontra Kerestinčana u kojoj su dominirali, ali na kraju izgubili. Čak je proÅ”log tjedna krenula priča da je ostavku podnio trener Zoran Tomčić. Bila je to “patka”. Spomenuti trener očito je malo digao tenzije da probudi momčad i buÅ”evsku upravu. “Cipeki” su na Grabu doÅ”li motiviraniji nego se očekivalo. Očitali su lekciju mraclinskoj momčadi koja je ovog proljeća pokazala najloÅ”iju nogometnu partiju, poglavito u prvom poluvremenu. Poroznoj domaćoj obrani i slabom veznom redu gosti su radili nered na terenu Å”to govori i rezultat prvog dijela. Koliko znači svojoj momčadi pokazao je Ivan Zagorec, pružio je odličnu igru na terenu i postigao oba pogotka za Polet.

U drugom poluvremenu, točnije od 70. minute Polet je igrao sa igračem manje, po drugi puta je požutio njihov obrambeni igrač Damir Baćan. Pokazalo se da to nije bila prevaga za domaće. Utakmica je bila posve otvorena, obilovala promaÅ”ajima na obje strane. Za goste je priliku propustio Robert Zlodi prebacivÅ”i gol iz blizine, te za domaće koban igrač Zagorec koji u dva navrata pogođa desnu vratnicu Dražića iz gotovo iste pozicije. U dva navrata zicere domaćim igračima Å ikiću i Roginiću skida nesavladivi buÅ”evski vratar Bradić dok udarci Å ikića i Milatovića u zadnjim minutama zavrÅ”avaju kraj vratnice.


MRACLIN – POLET (B) 0:2

Mraclin. SRC Nova graba.Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica). Pomoćnici: AŔčić i Hrgović.

Strijelci: 0:1 – Zagorec (31), 0:2 – Zagorec (35).

MRACLIN: Dražić, Petravić, J. Domitrović, Skrbin, B. Dandić (od 86. Desput), Onić, Šikić, Cerovski (od 51. Vidović), Roginić, Milatović, I. Kos (od 51. Jurić). Trener: Damir Milanović.

POLET (B): Bradić, Baćan, Tičarić, Janječić, Stuparić, Pejak (od 33. M. Klafurić), Å estak (od 61. M. Brajković), JuÅ”ić, Zagorec (od 89. D. Brajković), Sučić, MatuÅ”in (od 83. I. Klafurić). Trener: Zoran Tomčić.

Foto-galerija: Nedjeljko Babić