ÔÇťPo┼ítovani,

ju─Źer je u Dru┼ítvenom domu u Mraclinu odr┼żana tribina povodom dono┼íenja PGO Velika Gorica 2018-2023. Na tribini sam u svojstvu gra─Ĺanina upoznao mje┼ítane da sam kao fizi─Źka osoba podnio zahtjev za ocjenom zakonitosti op─çeg akta koji je na Va┼í prijedlog usvojilo Gradsko vije─çe na sjednici od 15. svibnja 2018. godine. Zahtjev je podnesen Visokom upravnom sudu RH, koji je 22. o┼żujka 2016. godine spomenuti akt ukinuo presudom.

Isto tako mje┼ítani su odlu─Źili putem gra─Ĺanskog neposluha dana 19. srpnja 2018.godine onemogu─çiti prometovanje vozila VG ─îisto─çe d.o.o. kroz na┼íe selo. Na takav korak odlu─Źili smo se jer apeli mje┼ítana i zahtjev VMO Mraclin, da se na┼íe selo rastereti barem dijela teretnog prometa komunalnih vozila ÔÇô na na─Źin da se koristi postoje─ça prometnica ulicom Lazinski put, koja gabaritima odgovara takvom prometu ÔÇô nisu urodili plodom. Jedan mje┼ítanin je istaknuo da rutom kroz Mraclin, kamioni VG ─îisto─çe d.o.o. prolaze kraj 124 ku─çe, koje su nerijetko smje┼ítene uz samu prometnicu, te su neke ve─ç pretrpjele o┼íte─çenja.

Stoga smo odlu─Źni u namjeri da do izgradnje nove prometnice, koju obe─çavate ve─ç devetu godinu, problem rije┼íimo na ovaj, nama dostupan na─Źin. O svojim namjerama redovito ─çemo obavje┼ítavati sredstva javnog priop─çavanja. Od svih nadle┼żnih za ovu problematiku u gradu Velika Gorica, obratili smo se samo Vama, jer smatramo da ni direktor VG ─îisto─çe d.o.o., niti pro─Źelnici gradskih upravnih odjela, nisu kadri rije┼íiti ovaj problem.

S poštovanjem,
gra─Ĺanin Kre┼ío HubakÔÇŁ