Jesen se potiho šulja u naša dvorišta. Na stablima u voćnjacima zaplaviše se šljive bistrice, zrele, pune slatkog nektara, spremne za berbu i pretvaranje u fini pekmez. Ove su godine same po sebi slatke, tako da je dovoljna tek mala količina šećera, a za dobar okus potrebno je dodati i malo ruma, te vinskog octa, kako se pekmez ne bi kvario.

Sve gore navedeno, ovaj su vikend primijenile članice Društva žena „Anđela Lovreković“. Radile su dvije vrste pekmeza, jednu od mljevenih šljiva, a drugu od cijelih, u kojem se je pronašla i pokoja kožica, baš kao i nekada kada su ga spremale naše bake. Za degustaciju pekmeza priredile su domaći kukuruzni i raženi kruh, a finih kolača na temu šljiva također nije nedostajalo. Sav pripremljeni pekmez „Anđele“ će podijeliti našim mještanima slabijeg imovinskog stanja, tako da je ova naša priča dobila humanitarnu notu.

Ovoga je vikenda bilo veselo u Društvenom domu. Vrijeme je to koje smo provele u druženju, smišljajući nove akcije koje slijede vrlo uskoro. Pala je i pokoja pjesma, jer „Anđele“ si vole zapopevati. Ovom prigodom želimo se zahvaliti našem donatoru koji nam je priskrbio sav potrebni materijal da ova naša priča zaživi. Žao nam je jedino što odziv naših mještana nije bio malo bolji. Možda je ružno vrijeme bilo uzrok slabijeg odziva.