Spomenik našeg heroja (Foto: Vitomir Štuban)

Kako bi se zauvijek sačuvala uspomena na jedinog poginulog branitelja u Domovinskom ratu iz Mraclina, te dao odgovarajući značaj i odao dužni pijetet njegovoj velikoj žrtvi, mraclinski Klub UVDR „Tomislav Hrkovec“ ove godine pokrenuo je službenu inicijativu za imenovanje parka u središtu Mraclina imenom Tomislava Hrkovca.

Slijedom te inicijative Kluba, koja je službeno upućena putem Vijeća Mjesnog odbora Mraclin, Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velika Gorica 17. veljače 2017. utvrdio je prijedlog, a Gradsko vijeće Grada Velika Gorica je na svojoj 23. sjednici, održanoj 2. ožujka 2017., jednoglasno donijelo odluku o imenovanju parka u Park Tomislava Hrkovca.

Parkom Tomislava Hrkovca imenovan je prostor između sadašnjeg spomenika i parka kraj stare Zgrade i ambulante. Riječ je o dvije parcele u koje ulazi i Društveni dom.

U sklopu projekta revitalizacije i uređenja Parka Tomislava Hrkovca obnovit će se i sam spomenik našem poginulom branitelju, postaviti dodatna rasvjeta koja će tijekom noći osvjetljavati spomenik, te urediti zelena površina kod samog spomenika. Na inicijativu gradonačelnika Barišića u ovogodišnjem su proračunu Grada osigurana sredstva za uređenje parka, a napominjemo da je riječ o većem zahvatu koji će dati novo lice parku pa će naši mještani po završetku radova sasvim sigurno biti ugodno iznenađeni.

Naš portal pratiti će sve faze radova i redovno vas o tome izvještavati.

Foto: Vitomir Štuban

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.