Paljenjem rakije završila je Dučecova sezona na otvorenom, do idućega Jurjeva selimo pod krov. A oproštaj s vedrim nebom prošao je doista veselo – nakon dvije godine u kojima su nas zaskočile korona i loše vrijeme paljenje se vratilo na Jančetov grunt, ovaj put u posebnoj scenografiji na kojoj zahvaljujemo mraclinskom obrtu “Weddings by Benjamin”.

Pod ravnanjem glavnog tehnologa Kikija Galekovića ukupno je u akciji bilo pet kotlova – jedan za šljivu, jedan za krušku i tri za kotlovinu – a odličan odziv gostiju iz Mraclina, Turopolja, Zagreba, pa čak i iz Italije, dokazuje da se jedna stara tradicija u našem selu obnavlja na najbolji način. Imali smo i goste-izvođače – susjede iz buševskog Ogranka Seljačke sloge, a pred raspoloženom publikom nastupio je i Dučecov podmladak. Naše su se gospođe pobrinule za kolače i “podrapane gače”, a ne treba zaboraviti ni uobičajeni doprinos Dobrih duša koje održavaju raspoloženje u neslužbenom dijelu programa. Ove godine malo smo pojačali i ponudu ostalih jesenskih proizvoda tako da se imalo što ponijeti i “za domum”, a čini se da tim smijerom treba i nastaviti.

Zahvaljujemo našim nebeskim zaštitnicima za lijepo vrijeme, a ovozemaljskim sponzorima (Kova, 3DMediaArt, naš Grad i Županija, te TZ Velike Gorice) na doprinosu ovoj spelanciji koja u Dučecu uvijek potakne poseban angažman ne samo među onima koji vole rakiju, nego među svima koji vole ljude. A k tome bilježimo i da je portal V’gradu izvještavao s lica mjesta.

Više fotografija na Facebook stranici KUD-a Dučec.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.