U subotu 2. prosinca počinje uvod našeg Društva u vrijeme Došašća. U Parku Tomislava Hrkovca i Društvenom domu, počinju razna događanja koja će Društvo žena svake subote organizirati za naše mještane, osobito djecu. Sva događanja počinju u 17,00 sati.

U Društvenom domu svake subote održavat će se radionice za djecu, na kojima će djeca sama izrađivati nakite za kićenje božićnih drvaca. Ovu subotu, djeca će izraditi nakite za ukrašavanje Društvenog doma, jer u nedjelju, 3. prosinca, dolazi sveti Nikola sa darovima. Kako ne bi zaobišao Mraclin, u Dom, lijepo ukrašen njemu u čast, svakako će morati svratiti.
Radionice za djecu voditi će naše članice Tajana Ivanac i Anita Šipušić.

Za to vrijeme, roditelji će se moći družiti uz mali prigodni program, kuhano vino, topli čaj i kolače koje će prirediti vrijedne „Anđele“. Na dva štanda, moći će se kupiti kolači, pekmez od šljiva i dunja, te prigodni pokloni za nadolazeće blagdane.

U nedjelju 3. prosinca prva je nedjelja Došašća, pa ćemo poslije mise zapaliti prvu svijeću kao što smo to činili i prošle godine. U četvrtak 30. studenog, „Anđele“ kreću sa kićenjem naših kvartova, pa pozivamo sve naše mještane da nam se pridruže. Za početak krećemo od Parka Tomislava Hrkovca, a u petak 1. prosinca, slijedi kićenje ostalih kvartova i to:

1. Oborovo ispred raspela na ulazu u selo iz smjera Vukovine;
2. Dolenec – zdenac kod željezničke stanice;
3. Kapela svetog Vida – zdenac ispred kapele gdje će biti postavljen adventski vijenac;
4. Črešnovica – dječje igralište;
5. Obrež – zdenac iza raspela.

„Anđele“ vas pozivaju da dovedete svoju djecu na kreativne radionice, te da u zajedništvu i radosti dočekamo dolazak našeg Spasitelja.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.